Ponedjeljak, 02 Veljača 2015 14:50

Četiri para blizanaca i dvoje trojke u generaciji 2009. g.

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ČAK 119-ero DJECE KRENULO U PREDŠKOLU U DJEČJI VRTIĆ TRATINČICA U PLETERNICI -

PLETERNICA – Od ove godine briga o organizaciji predškolskog odgoja u cijelosti je pala na brigu lokalnih zajednica, pa su tako gradovi i općine uz županiju obvezni organizirati predškolski odgoj na svom području. Troškove predškolskog odgoja snosi i država kroz decentralizirana sredstva, ali i županija i gradovi participiraju u troškovima.

Veselje, dječja graja ali i pokoji plačni pogled bili su danas aktualni u novoCure s deckima izgrađenom Dječjem vrtiću Tratinčica, jer je čak 119-ero djece krenulo u program predškolskog odgoja. Djeca su raspoređena u četiri grupe, dvije dopodnevne i dvije poslijepodnevne, a u „malu školu“ kako je svi vole zvati, došli su kao pravi đaci, sa malim torbama na leđima a u rukama mape za crtanje, kolaž papiri, blokovi, naoružani sa drvenim bojicama i ostalim priborom.

Poseban kuriozitet ove generacije je da u predškolski kreće čak četiri para blizanaca i dvije trojke, i to po tri curice i tri dječaka. To su Luka i Vlatko Gabrek, Ana, Sara i Tena Petković, Benjamin i Mirjam Vidakušić, Marta i IMG 2670Mateja Šutić, David, Dominik i Dorian Bušljeta, Patrik i MIhael Kokić. Mora da je ova 2009. godina bila sretna i plodna za blizance i trojke.

Posebne pozdrave i dobrodošlicu mališanima je izrekla pleternička gradonačelnica Antonija Jozić, koja ih je dočekala s tetama u vrtiću. – Ovdje ćete, malo učiti, a više se igrati a želim vam da se dobro osjećate i zajedno družite. Slušajte tete, a vidim da ste u svojim ručicama već donijeli, bilježnice, kolaže, crtančice. Vjerujem da ste s nestrpljenjem očekivali ovaj dan i poznat mi je taj vaš osjećaj radosnog iščekivanja prvih školskih dana. Evo boravit ćete u našem prekrasnom novom vrtiću koji ima sve uvjete za izvođenje ovakvog oblika predškolske obuke – istakla je gradonačelnica Jozić.

Jedna od sretnih majki prekrasnih triju plavih djevojčica, Ane, Sare i Tene Petković kaže da joj nije problem što će imati sada tri đaka odjednom, jer se već navikla pošto ima i troje odrasle djece, već srednjoškolaca. – Osnovna škola će biti veliki izdatak za njih tri, ali do sada je nekako išlo pa će valjda ići dobro i dalje. One su nestrpljive jer ne znaju što ih čeka pošto do sada nisu išle u vrtić. To je super za djecu – rekla je Marica Petković iz Pleternice.

Tekst/Foto: Vladimir Protić