Utorak, 24 Veljača 2015 18:27

Krunoslav Kelemen voditelj Pakračke bolnice razriješen dužnosti

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UZ OBRAZLOŽENJE - "NIJE SE SNAŠAO" -

PAKRAC - Odluka Sanacijskog vijeća Opće županijske bolnice Požega od 20. veljače da razriješi dužnosti zamjenika sanacijskog upravitelja i voditelja pakračke bolnice Krunoslava Kelemena te trovanje dviju medicinskih sestara s internog odjela pakračke bolnice, proteklog su tjedna obilježili događanja u Pakracu, pa i šire. Iako su se problemi medicinskih sestara pojavili prije smjene voditelja bolnice, sanacijski upravitelj OŽB Požega prof. dr. sc. Željko Glavić kaže kako ta dva događaja nisu u vezi. O smjeni Kelemena, naime, već se ranije razmišljalo.

BOLNICA PAKRAC KRUNOSLAV KELEMEN- Razlozi za smjenu su isključivo organizacijske prirode. Sanacijsko vijeće želi naći rješenje koje će biti najbolje za pakračku bolnicu jer se dosadašnji voditelj nije najbolje snašao – kazao je dr. Glavić. Krunoslav Kelemen će, dodao je, ostati raditi u pakračkoj bolnici a tko će biti njegov nasljednik na mjestu voditelja bolnice odlučit će se do kraja tjedna. Pokušat će se najprije pronaći osoba unutar bolnice.

- Smjena za mene nije iznenađenje jer sam o tome već razgovarao s prof. Glavićem. Znam da ću ostati raditi u bolnici ali još ne znam što – kazao nam je ovih dana Krunoslav Kelemen. Inače, on se na čelu pakračke bolnice nalazi od srpnja 2012. godine kada je imenovan za ravnatelja tada još Opće županijske bolnice Pakrac. Nakon toga je obnašao i dužnost sanacijskog upravitelja a kada je pakračka bolnica pripojena požeškoj, postao je zamjenik sanacijskog upravitelja OŽB Požega.

Što se tiče medicinskih sestara s internog odjela, kod njih su se poteškoće pojavile u petak 13. veljače i to nakon što su popile cappuccino. Obzirom da su često morale ići mokriti, iskazana je sumnja da je netko u cappuccino ubacio tablete za mokrenje kako bi se našalio ili... U subotu je o svemu obaviješten i voditelj bolnice Krunoslav Kelemen koji je o tome razgovarao i sa sanacijskim upraviteljem Željkom Glavićem. Obaviještena je i policija. - Obavili smo uobičajene izvide kako bismo utvrdili ima li elemenata prekršaja ili kaznenog djela a o rezultatima smo obavijestili nadležno Državno odvjetništvo u Bjelovaru – kazala je glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske Ivana Radić.

Tekst: V.M. Foto: arhivska fotografija