Petak, 29 Svibanj 2015 15:17

Proglašena elementarna nepogoda za područje općine Brestovac

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ODLUKU O PROGLAŠENJU ELEMENTARNE NEPOGODE DONIO ŽUPAN ALOJZ TOMAŠEVIĆ -

 BRESTOVAC - Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević donio je odluku o proglašenju elementarne nepogode na području općine Brestovac zbog vremenskih nepogoda uzrokovanih poplavama kojom su na navedenom prostoru nanijele velike materijalne štete na poljoprivredi, graditeljstvu i prometu u periodu od 25. do 27. svibnja 2015. godine.

 Sukladno članku 28. Zakona o zaštiti od elementarnih nepogoda (N/N br. 73/97) obvezuje se općinsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda da odmah ili u najkraćem mogućem roku izradi izvješće. Prvo priopćenje s procjenom ukupne štete, te isto dostave Županijskom povjerenstvu za procjenu štete od elementarnih nepogoda, a procijenjene poljoprivredne štete unesu u Registar šteta u poljoprivredi.

 Svi sudionici zaštite obvezni su provoditi mjere zaštite utvrđene Zakonom o zaštiti od elementarnih nepogoda, u cilju smanjenja i sanacije šteta od elementarne nepogode. Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u Glasniku Požeško-slavonske županije.

Tekst: Vladimir Protić Foto: pozega.eu (Poplava u Pavlovcima)