Utorak, 21 Srpanj 2015 11:34

Za sada normalna opskrba vode cijele Požeštine

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

TVRTKA ZA OBAVLJANJE VODNIH USLUGA TEKIJA UPOZORAVA NA POVEĆANU POTROŠNJU VODE -

 POŽEGA – Zbog izuzetno visokih temperatura, bez padalina, znatno je povećana potrošnja vode posljednjih dana. Potrošnja vode na cijelom području Požeštine bila je maksimalna sinoć oko 21,30 h i iznosila je oko 200 l u sekundi, a sam grad Požega je imao potrošnju oko 120 l u sekundi.

 U vodoopskrbnom sustavu Požeštine, za sada nema problema s vodoopskrbom. Sve vodospreme su pune iako posljednjih dana opadaju izdašnosti izvorišta i crpilišta. Svi kapaciteti još nisu uključeni a trenutno u završnoj fazi su radovi na sanaciji Centralnog sabirnog zdenca na crpilištu Zapadno polje u Požegi koji su izgrađeni daleke 1964. godine.

U tijeku su i vodo istražni radovi na tri lokacije: Striježevica, Alilovci-Ramanovci-Treštanovci i Tisovac za osiguranje dodatnih količina vode u idućim godinama. Provođenje programa upravljanja gubitcima, kontinuirano otkrivanje i pravovremeno otklanjanje kvarova na vodovodnoj mreži znatno pridonosi stabilnosti vodoopskrbnog sustava.

Unatoč visokim temperaturama i nedostatku padalina očekuje se normalna vodoopskrba cijelog područja Požeštine – priopćuje Ante Kolić, direktor tvrtke Tekija d.o.o., za obavljanje vodnih usluga Požega.

Tekst: Vladimir Protić Foto: ilustrativna fotografija