Nedjelja, 04 Listopad 2015 10:12

Obnovili vatrogasni dom u Jaguplijama

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

OPĆINA BRESTOVAC OBNAVLJA DRUŠTVENE DOMOVE U NASELJIMA -

JAGUPLIJE – Društveni i vatrogasni dom u Jaguplijama izgrađen je 1952. godine i zaista je vapio za obnovom i uređenjem. To se ostvarilo ove godine u programu obnove svih društvenih i vatrogasnih domova općine Brestovac. Sve goste na svečanosti otvaranja novouređenog doma pozdravio je mještanin Dubravko Kovačec, predsjednik MO Jaguplije i županijski vijećnik.

IMG 0977- Ovdje se u posljednjih mjesec dana intenzivno radilo i mislim da ste u konačnici svi zadovoljni. Riječ je o projektu koji je provela općina Brestovac uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Ukupna investicija je 288 tisuća kuna od kojih je ministarstvo financiralo 228 tisuća kuna a ostatak općina Brestovac. Ukupna investicija će biti i veća jer tu je još i priključak vode, a uredili smo i cijeli okoliš i dvorište doma. I sami mještani su dali svoj doprinos, posebno oko uređenja okoliša doma. Na području MO Jaguplije provode se još dva velika projekta zajedno s MO Skenderovci, a to je2 milijuna kuna vrijedna vodovodna mreža Skenderovci-Jaguplije koja je puštena u rad, i ono što je u tijeku, a to je Geodetska izmjera za k.o. Jaguplije u koju ulez ova dva naselja. Vrijednost ovog projekta je 2,5 milijuna kuna, od kojih općina Brestovac financira 60% – istakao je načelnik općine Zdravko Mandić, koji je predao stanovnicima i udrugama u naselju uređeni dom na korištenje. Dom koriste DVD Jaguplije koji u dvorištu imaju uređeno i vatrogasno spremište, Mjesni odbor te svi mještani za sve prigode, od krštenja, vjenčanja, pa do karmina.

Čestitke načelniku općine i svim mještanima koji su učestvovali u obnovi svoga doma uputila je Antonija Jozić, gradonačelnica grada Pleternice i Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan. – To su najljepši projekti, koje naši stanovnici i MO najviše traže, društveni i vatrogasni domovi, mjesta gdje se vi najviše družite i okupljate. Čestitam i na ostalim projektima koje provodite – rekla je gradonačelnica Jozić, a župan Tomašević je zaželio da ovaj duh zajedništva i prijateljstva vlada i dalje. – Zajedno smo kao jedna obitelj, a nadam se da će tako biti i u budućnosti. Svjesni smo kada bi netko ugasio ovakve vatrogasne domove i područne škole, onda bi ugasio i naša sela. Zbog toga je to važno zadržati u selima jer to je i naš identitet – istakao je župan Tomašević, koji je da se i uz malo novaca može puno napraviti, jer ovdje se vide i ruke svih mještana.

Tekst/foto: Vladimir Protić