Petak, 29 Travanj 2016 13:30

Bolnicu preuzela Požeško-slavonska županija ali s dugom većim za 8 milijuna kuna

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

IMENOVANO NOVO UPRAVNO VIJEĆE I V.D. RAVNATELJ OPĆE ŽUPANIJSKE BOLNICE POŽEGA -

POŽEGA – Početkom travnja Vlada RH donijela je odluku da se sve županijske bolnice u sanacijskom postupku vraćaju njihovim osnivačima, županijama i gradovima. Opća županijska bolnica Požega, kojoj je u sanaciji IMG 7640pripojena i Opća županijska bolnica Pakrac, pod jedinstvenu upravu, tako je vraćena Požeško-slavonskoj županiji, koja je imala obvezu do 30. travnja imenovati upravu bolnice.

Za predsjednika Upravnog vijeća imenovan je Marijan Aladrović iz Pleternice, diplomirani inženjer šumarstva, na funkciji predsjednika Skupštine Požeško-slavonske županije, uz članove ispred osnivača, dipl. oec. Slobodan Manović iz Požege i dipl. oec. Marijan Širac iz Pakraca, ispred Stručnog vijeća bolnice u Upravno vijeće je imenovan dr. med. Ivan Vukoja, a ispred zaposlenika i radničkog vijeća bolnice mag. med. techn. Nela Petrović.

Upravno vijeće na svojoj prvoj sjednici imenovalo je i v.d. ravnatelja, prof. dr. sc. Željka Glavića, koji je bio i sanacijski upravitelj, ali i vrlo uspješan ravnatelj bolnice desetak godina prije sanacije.

- Osim primljenog izvješća dosadašnjeg sanacijskog upravitelja o stanju bolnice, imenovan je i v.d. ravnatelja, koji će obavljati funkciju do raspisivanja natječaja i izbora ravnatelja OŽB Požega. Uvjeren sam da će naša bolnica i u IMG 7645budućnosti ostati najbolja u RH. Zahvaljujem se dr. Željku Glaviću što je i u protekle tri godine sanacije izvrsno upravljao s bolnicama, kako u Požegi tako i u Pakracu. Kroz ovu godinu mi ćemo zajedno definirati kakav model će funkcionirati po pitanju bolnice u Pakracu, razmotrit će se i ekonomski pokazatelji, te vidjeti koji je to model koji će zadovoljiti stanovnike grada Pakraca – istakao je župan Alojz Tomašević te izrazio i svoje nezadovoljstvo sanacijom bolnice koju je vodila prošla Vlada RH, jer trenutni dugovi iznose blizu 37 milijuna kuna i za 8 milijuna kuna su veći nego kad je požeška bolnica zajedno s pakračkom bolnicom ušla u sustav sanacije.

Župan Tomašević izrazio je zadovoljstvo što u prva četiri mjeseca požeška bolnica ne bilježi rast dugovanja, a od razgovora s ministrom zdravlja očekuje rješenje kako riješiti ovaj dosadašnji dug. Posebno stoga što požeška bolnica zapravo nije imala stvarnih dugova, prije nego je ušla u sanaciju, jer je isto toliko imala i potraživanja od HZZO-a.

Tekst/foto: Vladimir Protić