Četvrtak, 26 Svibanj 2016 10:57

Prezentacija sporta, biciklizma i zdravog načina prehrane

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

14. MANIFESTACIJA POŽEGA ZDRAVI GRAD -

POŽEGA – Turistička zajednica Grada Požega po 14. puta u subotu 28. svibnja od 9 sati na gradskoj livadi kraj Orljave po 14. puta organizira manifestaciju „Požega zdravi grad“. – Okupit ćemo ove godine poljoprivredna gospodarstva, poduzeća, udruge, zadruge i škole koje nude domaće, autohtone proizvode, razne sportske udruge i sve one koji potiču zdrav život. Predstavit će se sportske udruge koje u gardu organiziraju razne sportske događaje, od hokeja na travi, Fit campa, Škole nogometa, te prezentaciju škole biciklizma i izviđačkih aktivnosti – najavila je Silvija Podoljak, direktorica TZ grada Požega.

Od 11 sati predstavit će se projekt Udruge Zdravi život „Hodanjem do zdravlja – mladi u akciji“ koji već šest mjeseci provodi radionice s učenicima i nastavnicima osnovnih škola, kroz koje su upoznali Požešku goru, Sazu Sokola, geocaching te se educirali o unošenju šećera u organizam.

Požeška udruga mladih aktivista Puma u sklopu ove manifestacije organizira 3. Puminu biciklijadu koja počinje u 11,30 sati, a vozi se stazom dugom 9 km, od livade kod starog autobusnog kolodvora ulicama grada do restorana Stari fenjer u Turniću.

- Od ove godine biciklijada nosi ime Tomislava Šedevija, u spomen na tragično stradalog biciklistu iz Sesveta, koji je stradao na putu biciklom u herojski grad Vukovar. Želja Tomislava Šedevija da se pokloni i oda počast žrtvama vukovarske tragedije ostala je neuslišena. U tome se ispriječila teška prometna nesreća u kojoj je na državnoj cesti između Klise i Trpinje izgubio život u naletu automobila – rekao je Marijan Crnjac, predsjednik Pume. Sudjelovanje mu biciklijadi je besplatno, a za sve sudionike na cilju je organiziran ručak, te u nastavku sportske igre, povlačenje užeta, bacanje bicikla s ramena, biciklistička alka. U biciklijadi sudjeluju sve dobne skupine, profesionalci i rekreativci, obitelji s djecom, a za djecu do 12 godina obvezno je nošenje zaštitne kacige.

Tekst/foto: Vladimir Protić