Subota, 27 Kolovoz 2016 11:24

Besplatni školski obroci i za učenike u potrebi

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NOVI PROJEKT POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE ZA UČENIKE OSNOVNIH ŠKOLA -

POŽEGA – Često se pisalo u medijima da su neki učenici osnovnih škola gladni, nekima je školski obrok jedini u danu, a neki nisu mogli platiti ni taj obrok. Često se dešavalo da su djeca padala u nesvijest za vrijeme nastave od izgladnjelosti, te su škole taj problem rješavala, od jednog primjera do drugog nastojeći pomoći da se za svu djecu IMG 5804osigura školski obrok, a često i sami učenici skupljali sredstva za pomoć svojim kolegama. Od ove školske godine Požeško-slavonska županija je riješila taj problem, te je uz pomoć Ministarstva mladih i socijalne politike i Ministarstva obrazovanja riješila i taj problem s kojim su se susretali učenici u potrebi kojima roditelji nisu bili u stanju financijski osigurati obrok u školi. Zajedničkim sufinanciranjem riješena je prehrana za 417 učenika u potrebama u 14 osnovnih škola. Ovim projektom obuhvaćene su sve škole kojima je osnivač županija, ali i požeške škole kojima je osnivač grad Požega.

Zadovoljan što je uz sufinanciranje županije riješen veliki problem s kojima su se susretali u školama, kada nisu sva djeca mogla dobiti obrok, požeško-slavonski župan je potpisujući ugovore o sufinanciranju sa svim ravnateljima osnovnih škola rekao.

IMG 5805- Zadovoljan sam što smo svi zajedno uspjeli osigurati 311 tisuća kuna za besplatne obroke i za onih 417 učenika, koji si to nisu mogli priuštiti, no svakako nisam zadovoljan što mi takav projekt moramo provoditi u Slavoniji, koja je nekada bila bogata, što potreba za takvom vrstom potpore postoji na našem području, koje bi bar što se tiče hrane i resursa koje imamo moralo biti pokretač razvoja. Očekujem da sada kad smo ovaj projekt pokrenuli da će se on nastaviti u slijedećim godinama i da nećemo imati gladnih učenika, te da će se kroz zapošljavanje svih roditelji moći sigurno brinuti i skrbiti za svoju djecu.

Tekst/foto: Vladimir Protić