Petak, 30 Rujan 2016 12:41

Predstavljanje gospodarstva županije u Grazu i 25. obljetnica 123. brigade HV

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PRVA JESENSKA KOORDINACIJA NAČELNIKA I GRADONAČELNIKA SA ŽUPANOM ALOJZOM TOMAŠEVIĆEM -
POŽEGA - Redovne koordinacije pet načelnika općina i pet gradonačelnika gradova nakon ljetne stanke ponovno su krenule, a kao prva jesenska koordinacija imala je pet zanimljivih točaka na dnevnom redu. Osim što načelnici i gradonačelnici izvijeste župana Alojza Tomaševića o aktualnoj problematici i projektima koji se provode u općinama i gradovima, raspravlja se i dogovara o velikim i zajedničkim projektima na razini županije u koje se svi uključuju.

Kako redovito raspravljaju i o stanju u gospodarstvu ili drugim važnim pitanjima koordinacija se uvijek proširuje s dodatnim izvjestiteljima. - Ponovo ćemo razmotriti stanje našeg gospodarstva i mogućnosti koje nude EU fondovi. Svaki načelnik i gradonačelnik će izvijestiti u kojoj je fazi kada je riječ o ovoj temi a i direktorica naše Regionalne razvojne agencije Panora će prezentirati natječaje koji su u tijeku, koji su u planu za objavu i slično - najavio je župan Tomašević, kao posebnu točku i obilježavanje visoke 25. obljetnice požeške 1123. brigade HV.

- Svečanost će se održati 22. listopada (subota) na središnjem požeškom Trgu sv. Trojstva, a raspravljali smo i o gradnji spomenika na Papuku u čast jedanaestorice u zasjedi ubijenih hrvatskih branitelja 2. prosinca 1991. godine. Tamo već postoji onaj kamen s pločom, no ovo će biti malo drugačije, veličanstvenije jer smatramo da je to naša obveza prema braniteljima i članovima obitelji što smo obećali. Spomenik će biti financiran od strane županije i svih općina i gradova i danas je predstavljen projekt – istakao je župan Tomašević, te dao i informaciju o Sajmu u Grazu, Austrija na kojemu je Požeško-slavonska županija partner zajedno s 30-tak gospodarstvenika i OPG-a naše županije. - Sajam se održava 4. listopada kada je i Dan Hrvatske u Austriji, na koji smo poziv dobili od i mi smo od Gospodarske i trgovinske komore Austrije. Osim tema iz gospodarstva kroz nekoliko okruglih stolova raspravljat će se o razvoju i mogućnosti ulaganja, jer su austrijski gospodarstvenici najveći ulagači na području Hrvatske – rekao je župan Tomašević, koji od ovog predstavljanja očekuje dobre konačne rezultate.

Tekst/foto: Vladimir Protić