Ponedjeljak, 10 Listopad 2016 12:37

Gradonačelnik Neferović pozvao građane na svečanost otvaranja, koji je iznenađenje

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NAJAVLJENO OTVARANJE NOVO REKONSTRUIRANOG TRGA SV. TEREZIJE -

POŽEGA – Nakon početka rekonstrukcije drugog po veličini Trga sv. Terezije u Požegi, od travnja na tom dijelu traju intenzivni radovi, a trg je doživio temeljitu promjenu. Iako je u početku uz trg trebala ići i prometnica, sada je cijela ploha trga pješačka zona i samo se nastavlja na dosadašnje ulice koje su samo pješačke.

IMG 8703- To je jedan od projekata koji smo stavili u proračun za 2016. godinu, a o kojem smo pričali u našim predizbornim programima, kako vidimo Požegu u narednim godinama. Tako nam sada predstoji otvaranje novo uređenog trga u petak 14. listopada u 17 sati, pa ja pozivam sve građane Požeštine na otvaranje Trga sv. Terezije, da taj prostor koji je namijenjen okupljanju u tu svrhu i koriste. Požega je ponosna na ovaj projekt, još od kada je postavljen spomenik fra Luki Ibrišimoviću, osloboditelju od Turaka – istakao je predsjednik gradskog vijeća Nino Smolčić, koji kaže da je cilj dalje uređenje središnjeg trga kojim bi Požega dobila jedan novi izgled i bila barokna ljepotica.

IMG 8722- Idejno rješenje ovog trga napravljeno je 2006. godine, i evo trebalo je 11 godina do dovršenja obnove i uređenja Trga sv. Terezije. Ovim trgom mi spajamo dugu povijest grada Požege i njegovu viziju budućnosti. Gradu daje jedan novi šarm i pokretač je ostalih projekata koji dolaze nakon njega. Odgovornim, razumnim i kvalitetnim odlukama može se napraviti jedan novi pristup, koji smo u ove tri godine i ovim proračunom rješavali brojne naslijeđene probleme. Investira se od strane grada ali i onim sredstvima koje smo osigurali u proteklom periodu, a investirat će se i budućim sredstvima – rekao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović pozivajući sve Požežane da dođu na svečanost otvorenja trga u petak u 17 sati, jer taj trg je uređen za njih i za ovaj grad. Ovaj trg je nova vizija grada koja će sa Turističkom kućom, novo uređenim Starim gradom svakako biti doprinos razvoju turizma. Program svečanosti otvorenja Trga sv. Terezije za sada je iznenađenje koje očekuje građane.

Tekst/foto: Vladimir Protić