Ponedjeljak, 05 Prosinac 2016 15:16

Donijeli odluku o nagradama za Dan grada Pleternica

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

22. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA PLETERNICE -

PLETERNICA – Na 22. Sjednici gradskog vijeća grada Pleternica vijećnici su jednoglasno donijeli odluke o nagradama za Dan grada Pleternica. Kolektivnu nagradu u povodu predstojećeg Dana grada Pleternice dobit će tvrtka "Microplet" dok su godišnjim priznanjima nagrađeni NK Slavija, NK Tim Osvježenje, DVD Gradac, Udruga "Pleternički čoraci", HKUD Zavičajno društvo "Rama", učenik Marko Šarić i poduzetnica Marie Suis Petrović. 

Dnevnim redom sjednice bilo je predviđeno tek 6 točaka, uz napomenu da će se o proračunu raspravljati na slijedećoj sjednici. Počela je aktualnim satom i pitanjima vijećnika, koja uglavnom dolaze samo od oporbe.

Dražen Soldo(HDSSB) pitao o stanju u Pleterničkom komunalcu obzirom da ta tema već puni medijske stupce o otkazima radnicima i nepravilnostima u radu Nadzornog odbora. Gradonačelnica je ponovila informacije objavljene u medijima: jedan radnik je dobio otkaz zbog povrede pravila iz radnog odnosa a dvojica su otišla dobrovoljno iz osobnih razloga. Što se tiče Nadzornog odbora, rekla je, Revizija je obavljena 2015.godine a dobivena je ocjena 'izvrstan'.

Vladimir Milković (HDSSB)je pitao za građevinske dozvole za uređenje srednje škole i bivšeg kina za što je dano 270 tisuća, odnosno 200 tisuća kuna a kojima je valjanost trebala isteći u proljeće? Dobio je odgovor kako su građevinske dozvole uspješno produžene i da vrijede još pet godina. Milkovića je zanimalo zbog čega neće biti dočeka Nove godine kraj Orljave a koji je svake godine okupljao mnoštvo građana, više nego neke druge manifestacije poput konjičkih trka a koje su mnogo skuplje? Gradonačelnica Jozić je istakla kako prošle godine i nije bilo baš previše ljudi na dočeku. - Organizirat ćemo doček u podne jer želimo stvoriti novu turističku atrakciju u Pleternici kakva ima u Fužinama. Želimo biti drugačiji i prvi ćemo u našoj županiji organizirati doček Nove godine u podne – kazala je gradonačelnica.

Mato Grgić(SDP) je imao primjedbi na nerazvrstane ceste koje se, po njemu, loše održavaju zbog čega se blato nanosi na asfalt. Gradonačelnica se nije složila s ovom tvrdnjom pa je kazala kako je ove godine u te svrhe utrošeno 210 tisuća kuna. Mjesni odbori, dodala je, bi trebali dojaviti gdje je loše stanje i onda će se to popraviti. Grgića je također zanimalo i kada će se zamijeniti javna rasvjeta u Ulici Eugena Podupskog obzirom da su kablovi za to postavljeni? -Čekaju se natječaji Fonda za zaštitu okoliša kako bi se osigurao potreban novac - odgovorila je gradonačelnica.

Sve točke dnevnog reda na sjednici Gradskog vijeća usvojene su jednoglasno a kratka rasprava je vođena oko prijedloga Odluke o stipendiranju i drugim potporama studentima. Na odluci su se zahvalili vijećnici HDSSB-a koji su to pitanje stipendija predlagali još početkom mandata, budući da gotovo sve lokalne zajednice provode stipendiranje studenata na svojim područjima. No posvađali su se kada su pitali da li će biti utvrđeni kriteriji za dodjelu stipendija, na što ih je gradonačelnica prozvala da uvijek od nečeg pozitivnog naprave cirkus.

Tekst: Vladimir Protić Foto: arhivska fotografija