Ponedjeljak, 27 Veljača 2017 12:38

Očekuje nas 10 dana bogatog programa

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PROSLAVA DANA GRADA POŽEGE I GRGUREVA 2017. -

POŽEGA - Bliži nam se 12. ožujka, Dan grada Požege i Grgurevo, a što sve naše sugrađane očekuje ove godine predstavili su danas na konferenciji za novinare gradonačelnik Vedran Neferović i Silvija Podoljak, direktorica Turističke zajednice Grada Požege.

Grgurevo 2017. PLAKAT WEBProgram obilježavanja Dana grada počinje već ovog vikenda, 4. i 5. ožujka kada će UO Plesna radionica Ilijane Lončar ugostiti brojne plesače iz cijele Hrvatske i šire na 16. Požeškom Plesokazu.

U ponedjeljak 6. ožujka u sklopu Dana Matice hrvatske, a u suradnji s Hrvatskom Paneuropskom unijom, na brdo Sokolovac bit će vraćeno fra Lukino zvono koje je dala obnoviti Matica hrvatska. Istoga dana počinju i „47. Dani Glazbene škole Požega“ koji traju sve do petka, a svaka večer donosi novi koncert vrhunskih domaćih i gostujućih glazbenika. U večernjim satima 7. ožujka Gradski muzej povest će svoje goste „Koracima kraljevske nevjeste“ te otkriti brojne zanimljive činjenice o srednjovjekovnoj povijesti grada.

- Moram istaknuti kako će 8. ožujka u dvorani „Tomislav Pirc“ biti snimanje emisije „Lijepom našom“ pa ovim putem pozivam sve naše sugrađane da se odazovu u što većem broju. Također, do 9. ožujka otvoren je foto natječaj na temu „Požega se budi“, dok će pristigle fotografije biti predstavljene na izložbi 17. ožujka u Galeriji Ciraki – najavio je gradonačelnik Neferović.

U sklopu obilježavanja Dana grada 9. ožujka bit će predstavljeno drugo izdanje Turističkog vodiča grada Požege, a istoga dana u Gradsko kazalište u goste dolaze Scena Ribnjak i Tragači sa svojom predstavom „Majstor Jura – priča o jednoj djevojci“.

Subota 11. ožujka bit će u znaku povijesnih postrojbi koje nam i ove godine dolaze iz cijele Hrvatske, ali i šire. Uz tradicionalno polaganje vijenaca te Svečanu sjednicu Gradskog vijeća Grada Požege koja će se održati u Gradskom kazalištu s početkom u 11 sati, proslavu Dana grada uveličat će dvadesetak povijesnih postrojbi koje će se nakon mimohoda ulicama grada, ove godine postrojiti na Trgu svete Terezije.

- Središnji dan svih zbivanja je 11. ožujka kada će na programu biti Sajam antikviteta i rukotvorina u Šetališnoj zoni. Tu je i tradicionalni Mimohod povijesnih postrojbi od starog autobusnog kolodvora te smotra postrojbi na Trgu svete Terezije od 13:00 sati. Isti dan u Tom klubu su Požeški riffovi s početkom u 21 sat – istaknula je direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak.

Dana 14. ožujka u vremenu od 10 do 14 sati svi zainteresirani građani mogu posjetiti Gradsku kuću jer se tada održava Dan otvorenih vrata Gradske kuće. U subotu 18. ožujka svoj rođendan koncertom u Gradskom kazalištu proslavit će Big Band Požega dok program završava 27. ožujka kazališnom predstavom KAD-a "Bračne ponude“.

Tekst/foto: Vladimir Protić