Utorak, 28 Veljača 2017 10:29

Ova područja imaju sjajnu perspektivu u razvoju poljoprivrede i turizma

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

PREDSJEDNICA RH KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ OTVORILA URED U POŽEŠKO-SLAVONSKOJ ŽUPANIJI -

POŽEGA – Grad Požegu i Požeško-slavonsku županiju posjetila je predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, koja je preselila svoj ured u grad Požegu. U Požeško-slavonskoj županiji boravit će četiri dana, te tom prilikom osim susreta s građanima, posjetiti općine i gradove, nekoliko tvrtki, te razgovarati s čelnicima županije.

IMG 0782Uz himnu Lijepa naša koju je izvela sopranistica, mag. mus. Ana Ticl iz Glazbene škole Požega, učenik Luka Ligenza iz čaglinske OŠ je podignuo zastavu predsjednice RH. Dobrodošlicu su joj izrekli požeški gradonačelnik Vedran Neferović i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, koji je pozvao predsjednicu da pomogne i dade potporu županiji, jer ovoj županiji kao i cijeloj Slavoniji treba pomoć u svim pogledima, zaustaviti odlaženje mladih ljudi, dobiti bitku za gospodarstvo i bolji život.

Pozdravljajući sve okupljene čelnike političkog i samoupravnog života županije, djelatnike i vijećnike grada i županije predsjednica je istakla svoje zadovoljstvo što je svoj ured nakratko premjestila u Požeško-slavonsku županiju.

- Doista mi je prekrasno biti ovdje, krasan proljetni dan u Požegi u Požeško slavonskoj županiji. Drago mi je da ću se ovih dana ponovno susresti sa svima vama a isto tako i s mnogima koje nisam do sada vidjela. Cilj mi je do kraja mandata otvoriti ured u svim hrvatskim županijama i na taj način pokazati da u hrvatskoj nema drugorazrednih krajeva svi su jednaki svi zaslužuju pozornost tako vlade i tako svih nas, svi vi zaslužujete jednake razvojne uspješne budućnosti. Došla sam ovdje u vašu i moju županiju kako bih s vama podijelila probleme i za koje vjerujem da nisu mali međutim isto tako kako bi s vama podijelila vjeru u IMG 0794bolju budućnost i pomogla da se otvore nove perspektive kako životne tako i poslovne. Drago mi je da Hrvatska vlada ima ambiciju za program ulaganja u Slavoniju, ova područja imaju sjajnu razvojnu perspektivu kako u poljoprivredi tako u turizmu i brojnim drugim djelatnostima. Želim zato ovim posjetom Požeško slavonskoj županiji potaknuti cijelu Hrvatsku da se koncentrira na ovaj dio naše domovine kroz ovih nekolika dana i da se kroz ovaj posjet upoznaju ne samo problemi nego i razvoj budućnosti ovih krajeva i naravno da ohrabrimo sve one koji žele ulagati, poslovati i otvarati nova radna mjesta u Slavoniji - istakla je predsjednica Grabar Kitarović, koja dodaje da se veseli posjetima Pakracu, Lipiku, Pleternici, Kutjevu i svim drugim naseljima. - Naravno kroz ova 4 dana neće biti moguće ostvariti sve susrete koje bi željela ostvariti i odgovoriti na sve pozive koje sam dobila ali vjerujem da ćemo kroz ove dane steći cjelovit uvid o tome kako se živi u Požeško slavonskoj županiji.

Tekst: Vladimir Protić Foto: Vanja Protić