Petak, 21 Srpanj 2017 14:38

U proljeće 2018. počinje izgradnja vodovoda za 11 naselja

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

VODOOPSKRBA NA PODRUČJU GRADA PAKRACA

PAKRAC - U naseljima Omanovac, Gornja i Donja Obrijež, Veliki i Mali Banovac, Novi i Stari Majur, Ploštine, Kapetanovo Polje, Batinjani i Toranj, naseljima sjeverozapadnog dijela Grada Pakraca bi u proljeće 2018. godine trebala započeti izgradnja vodoopskrbnog sustava. 

Za tu namjenu je iz mjere 7.2.1., projekta Ruralnog razvoja, odobreno više od 7 milijuna kuna, dokumentaciju za natječaj pripremili su Poduzetnički centar Pakrac i stručne službe pakračke gradske uprave, a nositelj projekta će biti tvrtka Vode Lipik.
Vode Lipik će u kolovozu raspisati natječaj za izvođača radova pa bi, ukoliko natječajni postupak prođe bez većih problema, radovi mogli započeti u proljeće sljedeće godine, a predviđeno je da će trajati dvije godine. Ovim projektom planirana je izgradnja ukupno 38 kilometara nove vodovodne mreže a njegovim njegovim dovršetkom priključak na javni vodoopskrbni sustav će biti omogućen za novih oko 700 domaćinstava.

- Cilj projekta je osigurati vodoopskrbu naseljima na području Grada Pakraca koja je sada nemaju te tako omogućiti opskrbu stanovništva pitkom vodom koje sada koristi većinom individualne izvore i plitko kopane zdence čiju je kvalitetu nemoguće sustavno kontrolirati. Pored ovog cilja jednako je važan i cilj povećanja pokrivenosti područja Pakraca uslugama vodoopskrbe kao i povećanje broja stanovnika priključenih na sustav javne vodoopskrbe čime će se bitno doprinijeti poboljšanju kvalitete života stanovništva, ali na taj način i stvoriti uvjete za razvoj spomenutih naselja i porast broja stanovnika u područjima u kojima do sada nije bilo vode, rekla je Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca.

Vode Lipik će osim ovoga projekta provoditi i projekt izgradnje vodovoda u Brekinskoj u iznosu oko 2 milijuna kuna iz iste mjere ruralnog razvoja.