Subota, 18 Studeni 2017 23:52

Slavonija se pobjedom oprostila od svoje publike

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL ISTOK – 14. KOLO -

SLAVONIJA – CROATIA ĐAKOVO 2:0 (1:0)

POŽEGA – Stadion NK Slavonija. Gledatelja 150. Sudac Filip Hirš, pomoćnici Fajfarić i Sokić.

STRIJELCI: 1:0 Včelik (43), 2:0 I.Smojvir (65).

SLAVONIJA: Rezo, I.Smojvir (od 66. Karačić), Včelik (od 78. Grbeš), Jakešević, Podobnik, Sokić, Majstorović, Boban, Marčetić (od 72. Banić), Božić, Puntarić. Trener Krešimir Brkić.

CROATIA ĐAKOVO: Begović, Nikolić, Novoselić, Galičić, Drenjanjčević, Brdarić (od 74. Čmelješević), Rajčević, Petričević, Abramović, Vardić. Trener nema.

ŽUTI KARTONI: Marčetić (Slavonija), Damjanović (Croatia Đakovo).

Slavonija se zasluženom pobjedom protiv Croatije iz Đakova oprostila od svoje publike ove jeseni i time zaključila domaćinske utakmice jer posljednje kolo gostuju u Koprivnici. Plavi su u prvenstvo krenuli sa novim trenerom no ne baš uspješno što je na kraju i uzrokovalo sa šest poraza i cijela provedena jesen u donjem domu. Pobjeda protiv Croatije bila je imperativ i došla je potpuno zasluženo te je sada na treneru i igračima da još odrade posljednje kolo protiv nezgodnog protivnika i krenu u pripreme za proljeće. Slavonija je dominirala cijelu utakmicu te gostima nisu dozvolili niti jednu ozbiljniju prijetnju prema Rezinom golu. Dominacija i pritisak domaćih uspješno je okončana pogotkom tek pred kraj prvog dijela, povratnu loptu uputio je Sokić prema Smojviru koji puca i pogađa stativu, a odbijena lopta od stative dolazi do Včelika koji pogađa za 1:0. Nastavak utakmice nije donio puno uzbuđenja, domaći su nastavili sa istom igrom i držali kontrolu ne dozvoljavajući gostima da ozbiljnije zaprijete. Rješenje utakmice i pitanje pobjednika donio je Smojvir u 65. minuti, nakon dobrog centaršuta glavom je odlično pucao no po sredini gola, a vratar Begović uspijeva samo na kratko odbiti loptu ponovno do Smojvira koji iz drugog pokušaja zabija za konačnih 2:0 i tri boda. Imali su domaći do kraja utakmice još nekoliko prilika za povećati prednost, ali nije bilo preciznosti.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska/A.Protić