Nedjelja, 19 Studeni 2017 12:31

Pleterničani preuzeli vodstvo

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL ISTOK – 14. KOLO -

SLAVIJA – VARTEKS 3:1

PLETERNICA - Stadion S.Z. Šivo. Gledatelja 100. Sudac Vukušić (Osijek), pomoćnici Sudar i Jurić.

STRIJELCI: 1:0 Mikić (30), 2:0 Mikić (69), 3:0 Jakovljević (73), 3:1 Šoštarić (79).

SLAVIJA: Blašković, Kvaternik, Gomerčić (od 87. Bajić), Šubara, Mikić, V.Ančurovski (od 72. Jakovljević), Martinović, M.Peharda, I.Peharda, Solić, Abramović (od 76. Dorić). Trener Dalibor Bognar.

VARTEKS: Dreven, Radić, Malnar, Sokser (od 78. Šobak), Sušac, Modrić (od 78. Pakšec), Spasić, Broz 6, Kukec, Hižak (od 46.Kuhar), Šoštarić. Trener Antun Jukić.

ŽUTI KARTONI: Ančurovski (Slavija), Modrić, Kukec (Varteks).

IGRAČ UTAKMICE: Leo Mikić (Slavija).

Nogometaši pleterničke Slavije izborili su pobjedu nad gostima iz Varaždina koja ih je privremeno instalirala na čelnu poziciju prvenstvene ljestvice. Domaći nogometaši imali su dominaciju i stvarali izgledne prigode tijekom čitavog susreta na prilično zahtjevnom i raskvašenom terenu dok su se gosti orijentirali na obranu preuzevši inicijativu tek u završnici ovog zanimljivog ogleda kada su uspjeli smanjiti rezultat no više od toga nisu mogli. Počelo je vatreno s nekoliko prigoda domaćina no isto tako gost je u nekoliko navrata priprijetio iz kontranapada. U 25.minuti nakon ubačaja Matej Peharde Mikić je spremio loptu u mrežu, ali označeno je zaleđe. Pet minuta nakon toga Mikić koristi odličan ubačaj Vinka Ančurovskog i šalje loptu ispred odličnog Drevena. Imao je M.Peharda prigodu za povećanje vodstva no tukao je ravno u Drevena u 34.minuti, a minutu nakon toga gosti su odigrali lijepu akciju, ali Šoštarić također tuče u Blaškovića. U 65.minuti Mikić se sjurio sam prema Drevenu pa je nakon odgode udarca gostujuća obrana stigla očistiti situaciju. U 69.minuti nakon odličnog prodora Gomerčića koji je naslagao nekoliko gostujućih igrača te odigrao povratnu za Solića čiji udarac prema vratima dolazi do Mikića koji mirno poentira za povećanje vodstva. Samo minutu nakon ulaska u igru Jakovljević se nakon lijepe akcije u kojoj su sudjelovali Šubara, Martinović i M.Peharda, našao na rubu kaznenog prostora te preciznim udarcem u donji desni kut Drevena postigao treći pogodak za domaće. Gost nakon toga kreće puno otvorenije te preuzima inicijativu koju su naplatili jednim pogotkom agilnog Šoštarića koji je nakon udarca iz kuta prihvatio loptu na vrhu šesnaesterca te jakim udarcem svladao Blaškovića. Domaćima je poništen još jedan pogodak zbog zaleđa, Jakovljević je bio u nedozvoljenoj situaciji. Za nešto više nije bilo ni snage ni vremena iako je prigoda bilo obostrano do zadnjih trenutaka utakmice. Slavijaši su do kraja rutinski očuvali prednost za nova tri boda.

tablica 3 hnl isto

Tekst: P.Čuljak Foto: arhiva/Kronika požeško-slavonska