Nedjelja, 27 Svibanj 2018 12:28

Pobjeda vrijedna ostanka u ligi

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL ISTOK – 28. KOLO -

SLAVONIJA – ČEPIN 3:1 (1:0)

POŽEGA – Igralište kraj Orljave. Gledatelja 150. Vrijeme: sunčano. Teren: odličan. Sudac Bundović, pomoćnici Ćosić i Plevnik (svi Bjelovar).

STRIJELCI: 1:0 I. Smojvir (2), 2:0 Šulc (57), 2:1 Agatić (64), 3:1 Podobnik (84.-11m).

ŽUTI KARTONI: Včelik, Marčetić (Slavonija), Kovačević, Agatić, Batarilo-Ćerdić, Bilobrk, Bilić, Damjanović, Grgić (Čepin).

CRVENI KARTON: Saša Kuburić (45.- igrač na klupi).

SLAVONIJA: Rezo, Neruda, Karačić (od 68. Plešić), I. Smojvir, Včelik, Podobnik, Sokić, Majstorović, Marčetić (od 90. Puntarić), Božić, Šulc (od 76. Grbeš). Trener Milan Tomljenović.

ČEPIN: Kovačević, Gelo, Ždinjak, Stojanac (od 73. Grgić), Agatić, Batarilo-Ćerdić, Bilobrk, Gačić (od 86. Lamza), Gregić (od 63. Damjanović), Rolj, Krstanović. Trener Igor Toth.

Igrači Milana Tomljenovića upisali su velika 3 boda dva kola prije kraja prvenstva protiv gostiju iz Čepina, koja će vjerojatno biti dovoljna za ostanak u trećeligaškom društvu. Za Slavoniju je krenulo odlično odmah na početku utakmice, Ivan Smojvir u 2. min susreta oslobodio se svojih čuvara i lijepim udarcem s 20-tak metara pogodio za 1:0. Do kraja prvog dijela domaći plavi su stvorili nekoliko dobrih prilika koje nisu pretvorili u pogodak, dok gosti nisu ozbiljnije zaprijetili prema Rezinom golu. U drugom poluvremenu domaći su krenuli po drugi pogodak koji su uspjeli postići u 57. min nakon lijepe akcije koju je započeo Karačić, a nakon toga dobar centaršut Včelika iskoristio je Šulc i lijevom nogom zabio za 2:0. Nakon što je Slavonija zabila drugi pogodak gosti su malo živnuli i počeli stvarati šanse za smanjenje rezultata. Nervozu u domaće redove unio je u 64. min Agatić kada je nakon jedne povratne lopte u 2m zatresao mrežu za 2:1. Gosti su nakon toga i dalje stvarali prilike za moguće izjednačenje i osvajanje boda, ali za konačnu odluku pobrinuo se Jan Neruda svojim solo prodorom u 84. minuti. Neruda je prošao kraj tri gostujuća igrača, ušao u 16m i izašao sam pred vratara Kovačevića koji ga ruši, a sudac Bundović bez imalo oklijevanja pokazuje na bijelu točku. Siguran realizator bio je Podobnik za konačnih 3:1. Slavonija nakon domaće pobjede već u četvrtak 31. svibnja putuje na gostovanje u Đakovo kod izravnog konkurenta za ostanak u ligi i bodovi iz tog susreta Slavoniju bi sa 100% sigurnošću ostavila u 3. HNL Istok.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska