Četvrtak, 11 Listopad 2012 11:41

Derbi bez pobjednika

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HRVATSKA NOGOMETNA LIGA Istok - 8. kolo -

SLAVONIJA – LIPIK          2:2

POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 200. Sudac Rac (Andrijaševci) 7,5 pomoćnici Damjanović i Vukelić.

STRIJELCI: 0:1 – Kurjaković (2), 1:1 – Včelik (8), 2:1 – Mi. Pavelić (58), 2:2 – Kurjaković (72).

SLAVONIJA: Rezo 6, Mi. Pavelić 6,5 Boban 6 (9d 46. Darmopil 5,5), Josip Nerud 6, 5 Berdi 6. Šulc 6,5 Včelik 7, Martinović 5,5 Parmaković 6, Zeba 6, Ergotić 6. Trener Krešo Pleti 6.

LIPIK: Bendelja 5, Džolić 5, (od 65. Poliganović -), Lipovac 5,5 (od 69. Kovačić -), Kašljević 6,5 Utješinović 6, Kužilek 6, Cerobečki 6,5 Podunavac 5,5 (od 73. Hofman -), Kurjaković 7,5 Kafka 6, Rekavić 6. Trener Dinko Bešlić 6.

IGRAČ UTAKMICE: Matej Kurjaković.

Po vrlo ugodnom vremenu Slavonija i Lipik su odigrali utakmicu bez pobjednika. Lipik je već u otvaranju utakmice iskoristio pasivnu igru obrane Slavonije i došao u vodstvo. U 2. minuti Cerovečki je lijepo proigrao Kurjakovića u kaznenom prostoru Slavonije po desnoj strani, a Kurjaković je desetak metara uputio prizeman šut u suprotni kut i Rezo je kapitulirao. Mali šok za navjjače Slavonije.

Postignuti pogodak nije obeshrabrio igrače Slavonije i već u 4. minuti nakon slobodnog udarca za Slavoniju Šulc je ubacio loptu pred gol Lipika, iz koje je Slavonija mogla nešto učiniti no lopta je prošla ispred gola da nitko nije reagirao.

U 6. minuti nova prilika za Slavoniju. U idealnoj prilici se našao Josip Neruda no nije se snašao i Bendelja nije imao većih problema da spriječi pogodak.

U 8. minuti izjednačenje. Lipik je imao napad, i iz kaznenog prostora Slavonije netko je od igrača domaćih loptu izbio prema polovini Lipika. Na loptu je krenuo brzonogi Včelik i Džolić. Včelik je u šprintu pretčao Džolića te još jednog obrambenog igrača Lipika, a s obzirom da je vratar Bendelja bez razloga napustio svoja vrata i našao se na desetak metara od svog gola Včelik je s gotovo 25 metara lobom poslao loptu u nezaštićenu mrežu Lipika.

Lipik je u 14. minuti imao priliku za promjenu rezultata. Brzonogi Kurjaković koji je bio najopasniji gostujući igrač pretrčao je Parmakovića po desnoj strani u kaznenom prostoru domaćih. Akciju je pratio Cerovečki koji je dobio povratnu loptu od Kurjakovića te je malo sporo reagirao i obrana Slavonije je uspjela blokirati njegov šut. Narednih petnaestak minuta dosta nezanimljiva igra obje momčadi.

U 30. minuti ubačena lopta u kazneni prostor Lipika s lijeve strane na drugu stativu. Josip Neruda se našao sam pred vratarom Bendeljom na svega 3-4 metra, no umjesto da šutira glavom, on je pokušao loptu smiriti prsima i ona se odbila preko grede. Šulc je Bobanu pripremio priliku za pogodak u 32. minuti no Baban je malo zakasnio u reakciji. Gosti su uzvratili u 40. minuti preko Kurjakovića koji je šutirao s oko 20 metara no lopta je prošla vrlo blizu lijeve vratnice vratara Slavonije.

U drugom poluvremnu Lipik se opredijelio za čuvanje vlastitih vrata što je dalo priliku svim igračima Slavonije da se okušaju kao napadači. U 51. minuti nakon kornera Berdi glavom šutira malo pored gola Lipika. U 53. minuti vidjeli smo krasan šut Šulca iz prve poluvolejem s ruba kaznenog prostora, no Bendelja je bio uspješan i odbio loptu. Pritisak Slavonije dao je rezultat.

U 58. minuti Bendelja je odbio jednu loptu u svom kaznenom prostoru, na nju je natrčao Mile Pavelić i glavom je smjestio u mrežu. Može se reći da je i ovaj pogodak ide na dušu gostujućeg vratara. Slavonija je imala veliku priliku za povećanje rezultata u 68. minuti kada se Včelik našao sam oči u oči s Bendeljom na nekih 4-5 metara od gola. Umjesto da završi akciju šutom Včelik odigrava loptu prema Mili Paveliću i obrana Lipika uspijeva izblokirati šut i tako spasiti svoju mrežu. Nakon ove prilike slijedi kazna. Na sceni je ponovno Kurjaković, koji je iskoristio nesmotrenost Berdija i ukrao mu loptu te sam pošao prema Rezi.

Na nekih 16-17 metara od gola Slavonije gađao je donji desni kut i lopta se zaustavila u mreži Slavonije. Niti pet minuta nadoknade koju je sudac potpuno zasluženo objavio zbog čestih simuliranja gostujućih igrača nije pomoglo igračima Slavonije da ostvare pobjedu.

U nadoknadi vremena Slavonija je imala veliku priliku za pobjedu, no Šulc je dosta slabo šutirao iz izvrsne prigode i kada je lopta prešla vratara gostiju, s gol crte uspio ju je izbaciti Kašljević.

Slavonija je bila bolja no očito da se još traži igra i način kako postići pogodak više od protivnika. (Josip Neferović)