Subota, 13 Listopad 2012 15:22

Igrali protiv veterana Valis Aurea

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

GOSTOVALA NOGOMETNA REPREZENTACIJA ROMA -

POŽEGA – Na stadionu NK Slavonije gostovala je nogometna reprezentacija Roma koja pod motom „Nogometnom loptom protiv nasilja, rasizma, diskriminacije i siromaštva“ igra diljem Hrvatske i inozemstva šireći ovu ideju i način života. Oni su odigrali prijateljsku nogometnu utakmicu protiv veterana Valis Aurea.

Prije početka utakmice obratio se voditelj romske reprezentacije Tofko Dedić zahvaljujući se gradu Požegi i gradonačelniku Zdravku Ronku na potpori koju im daje, te mogućnosti da nogometnom loptom šire toleranciju među ljudima.

Požega svojim djelovanjem pokazuje da širi svoje humano opredjeljenje, da ističe najbolje ljudske vrijednosti, a borila se i uvijek će se boriti protiv nasilja, rasizma, diskriminacije i siromaštva, rekao je gradonačelnik Ronko, koji je ispucao i prvu loptu na ovoj prijateljskoj utakmici.

Gosti su već nakon nekoliko minuta poveli i dali do znanja požeškim veteranima da su uigrana ekipa. Igralo se gol za gol, a konačno je završilo 7:4 za ekipu Roma. No kako je rečeno nije bitno tko će pobijediti, jer pobijedili su svi koji su igrali i pratili ovu humanitarnu utakmicu i dali svoj doprinos protiv nasilja, rasizma, diskriminacije i siromaštva.