Ponedjeljak, 08 Listopad 2018 13:58

Pobjeda Slavije i bijeg sa začelja

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL ISTOK - 8. KOLO -

SLAVIJA – CROATIA ĐAKOVO 4:1 (2:1)

PLETERNICA – Stadion S.Z. Šivo. Gledatelja 150. Sudac Ivan Slunjski (Varaždin)

STRIJELCI: 1:0 Solić (20), 1:1 Grgačević (27), 2:1 Abramović (42.-11m), 3:1 Šubara (48), 4:1 Solić (80).

ŽUTI KARTONI: Kvaternik, Peharda, Gomerčić, Dorić (Slavija), Damjanović, Hlišć, Burazin (Croatia Đakovo).

SLAVIJA: Petković, Kvaternik, Gomerčić, Šubara, Tokić, V. Ančurovski (od 81. Dorić), Martinović, Bognar, Peharda, Solić (od 82. H. Ančurovski), Abramović (od 72. Ognjenčić). Trener Damir Bognar.

CROATIA ĐAKOVO: Jukić, Bogdanović (od 82. Beljan), Barišić, Grgačević, Hlišć (od 70. Efremovski), Pongračić, Burazin (od 60. Jakić), Petričević, Božičević, Galičić, Damjanović. Trener Damir Lelas.

IGRAČ UTAKMICE: Josip Solić (Slavija).

Slavija je konačno odigrala utakmicu u kojoj su se adekvatno poklopili i igra i realizacija stvorenih prigoda. Očit je pomak u igri u zadnje dvije domaće utakmice jer su Pleterničani vidljivo puno odlučniji i željniji pobjeđivanja. Početni pritisak je okrunjen u 20. minuti kada je Vinko Ančurovski povukao loptu po lijevoj strani, uposlio Solića koji je probio lijevi bok gostujuće obrane, ušao u sredinu te s nekih dvadesetak metara vrlo precizno pogodio vratnicu od koje se lopta odbila u mrežu Jukića. Gosti se nedugo nakon toga vraćaju kada je nakon ubačaja s desne strane najprisebniji bio Grgačević i glavom donio izjednačenje svojoj momčadi. Slavija se vraća pred odlazak na odmor kada je Abramović precizan s 11 metara nakon što je najstrožu kaznu izborio raspoloženi Vinko Ančurovski. Na samom otvaranju drugog dijela domaći dižu prednost, a najveći dio posla obavio je Matej Martinović čiji prodor i odličan ubačaj koristi Marko Šubara te u padu posprema loptu u nebranjenu mrežu. Za četvrti gol zasluge idu podjednako strijelcu Soliću kao i mladom 17-godišnjem Benediktu Tokiću čiju asistenciju koristi razigrani Josip Solić za svoj drugi, a Slavijin četvrti pogodak nakon kojega Slavija osvaja iznimno važna tri boda koja donose bijeg sa začelja prvenstvene ljestvice.

Tekst: P.Č. Foto: NK Slavija facebook