Ponedjeljak, 03 Prosinac 2018 13:13

Pakračani ekipno vodeći

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. KOLO MEĐUŽUPANIJSKOG NATJECANJA MLADIH KUGLAČA - 

Pakrac je protekla dva vikenda bio domaćin 3. kola Međužupanijskog natjecanja mladih kuglača na kojima nastupaju dječaci i djevojčice mlađi od 18 i 14 godina iz šest klubova iz regije.

Od ove sezone četiri županije (Bjelovarsko bilogorska, Požeško slavonska, Brodsko posavska i Sisačko moslavačka) pokrenule su od strane 9 klubova (KK "Bjelovar" , KK "Pakrac" , KK "Slavonski Banovac" Pakrac , KK "Obrtnik" Požega , KK "Novska" , KK "Obrtnik BAM" Nova Gradiška , ŽKK "Novska" , KK "Obrtnik" Nova Gradiška i KK "Siscia" Sisak) ovo međužupanijsko natjecanje u kuglanju mladih.

Razlog pokretanja ovog natjecanja bio je nedostatak natjecanja za te kategorije na državnoj i regionalnoj razini, tako da djeca osim po tri nastupa na državnoj razini u cijeloj sezoni imaju mogućnost natjecanja i u ovom obliku, a pokretači su mu klubovi iz Novske, Pakraca i Siska, kojima su se od ove sezone priključili i klubovi iz Požege, Nove Gradiške i Bjelovara tako da će mladi kroz ovo natjecanje imati 10 nastupa u sezoni.

Osim medalja koje na svakom natjecanju očekuju najbolje u svojim konkurencijama, medalje za najbolja tri rezultata u svakoj kategoriji dodijelit će se i po završetku sezone.

Natjecanje je počelo 14. listopada 2018. godine u Bjelovaru, a završava 01. lipnja 2019. godine u Sisku.

Pakrački mladi kuglači trenera Tomislava Luksetića ponovo su bili među uspješnijima te su se u ukupnom ekipnom poretku učvrstili na prvom mjestu s 22 boda, dva više od drugoplasirane sisačke „Siscie“ te devet više od trećeplasirane KK Novske dok su na začelju mladi kuglači iz Nove Gradiške, Bjelovara i Požege.

Novih osam bodova za prvo mjesto u ovom kolu Pakračanima su donijeli: Matko Škondro (505),  Matko Šuperina (473), Sara Marin (478) i Fran Ivošević (474).

U pojedinačnoj konkurenciji unatoč nešto slabijem nastupu od svog prosjeka u konkurenciji dječaka mlađih od 18 godina Fran Ivošević je zadržao prvo mjesto s prosjekom od 519 srušenih čunjeva. U istoj starosnoj kategoriji, mada znatno mlađe od gornjeg limita, u konkurenciji djevojaka Sara Marin je s prosjekom od 458 srušenih čunjeva peta, a Ida Jirasek sedma.

U mlađoj konkurenciji (U14) Marija Josipović (426) je četvrta, a Vita Jirasek dvanaesta. Kod dječaka  Matko Škondro je s prosjekom od 482 je drugi, jedno mjesto bolji od Jana Štampfa, dok su Matko Šuperina i Niko Kalvi na osmom i desetom mjestu.

Sljedeći krug natjecanja je od 14. do 16. prosinca u Novoj Gradišci.