Ponedjeljak, 29 Travanj 2019 10:30

Slavija bolja i od Marsonije

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

3. HNL Istok – 24. KOLO -

Sjajno proljeće igraju nogometaši Slavije. Damir Bognar odlično je posložio momčad u zimskim pripremama, pa od borbe za ostanak koja se činila prilično izvjesnom nema ništa, Plavi nižu sjajne partije i marljivo skupljaju bodove, kako na svom terenu tako i na gostovanjima!

SLAVIJA – MARSONIA 2:1

Pleternica, Stadion S.Z. Šivo, 300 gledatelja

Glavni sudac: Pomoćnici:

Strijelci: 1:0 Nikolić (14), 1:1 Begić (21), 2:1 Ognjenčić (35)

Slavija: Karlić 7, Kvaternik 7,5, Gomerčić 7, Ognjenčić 7,5 (90.Grbeš), Šubara 7, V.Ančurovski 7,5

(83.Dorić), Bajić 7, Peharda 7, Solić 7, Nikolić 7,5 (90.Marčinović), H.Ančurovski 7

Trener: Damir Bognar 7

Marsonia: Krijan 6,5, Balentović 6,5, Čanić 7, Katanić 6,5, Begić 7, Mišić 7, Gudelj 6,5, Grgić 6,5

(89.Čengić), Radić 6,5, Baričević 6,5 (62.Garić 6,5), Letica 6,5 (78.Stopić)

Trener: Braslav Ostojić 6,5

Utakmicu je bolje otvorila Marsonia koja je već u 2. minuti preko Mišića kojeg je proigrao Gudelj bila u prigodu učiniti nešto više, ali napadač Brođana nije bio precizan. Nešto kasnije u 10. minuti stvorila se gužva pred domaćim golom, dok je pokušaj Letice izblokirala obrana Slavije. Svoju prvu prigodu na utakmici sastav iz Pleternice pretvorio je u pogodak. Hrvoje Ančurovski je dobro ubacio pred gol Marsonije s desne strane, a tamo se u gužvi najbolje snašao mladi napadač Pavo Nikolić koji je svojim trećim golom u prvenstvu Slaviju doveo u vodstvo od 1:0. Slavlje domaćih trajalo je 4. minute kada je u 18. minuti Josip Balentović na nekih 20. metara od domaćeg gola izborio slobodni udarac. Loptu je namjestio Marin Begić koji je sjajno pogodio preko zida u sami gornji lijevi kut nemoćnog Karlića za 1:1. Vrlo dobro prvo poluvrijeme zaključeno je s još jednim pogotkom u mreži 16.-to godišnjeg debitanta na golu Brođana Karla Krijana. Vrlo dobri Hrvoje Ančurovski izborio je prekršaj na desnoj strani iz kojeg je pred gol ubacio Marko Šubara. Obrana Marsonije nije bila na pravom mjestu, a zato je tamo bio Tomislav Ognjenčić koji je iz blizine svojim prvim golom u ovoj sezoni Slaviji donio pobjedu s 2:1. U drugom vrlo slabom poluvremenu izdvojili smo tek prigodu Nikolića u 75. minuti nakon proigravanja Vinka Ančurovskog, ali je njegov udarac mladi vratar Krijan odbio u gredu. Brođani u drugih 45. minuti nisu imali niti jednu ozbiljniju prigodu prema nezaposlenom Karliću.

Upravo ova posljednja rečenica najbolje oslikava kako Slavija igra ovog proljeća. Čvrst i kvalitetan blok ne dozvoljava protivnicima da naprave puno prigoda za pogodak, dok su u napadu u Nikoliću dobili igrača koji je opasan, koji zna i može zabiti i sada je to odlično ukomponirana momčad. Ako ostane na okupu, kada Nikolić fizički uhvati priključak s trećeligaškim nogometom mogli bi Plavi u sami vrh 3. HNL!