Srijeda, 19 Lipanj 2019 09:00

Članovi Kuglačkog kluba Obrtnik na prijemu kod gradonačelnika Puljašića

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA - Gradonačelnik Darko Puljašić jučer je u Gradskoj vijećnici primio članove Kuglačkog kluba „Obrtnik“, kluba koji je prošle godine obilježio pola stoljeća rada i koji broji mnogo uspješnih pojedinaca. Klub je posebno ponosan na svoj najmlađi naraštaj koji je u manje od godinu dana od pokretanja Škole kuglanja ostvario izvrsne rezultate i iznjedrio državne prvake. Na postignutom uspjehu čestitao im je gradonačelnik Puljašić.

- Dobro nam došli, posebice ovi mladi natjecatelji! Čestitam na rezultatima. Našu smo kuglanu u zadnjih nekoliko godina uistinu poboljšali. Uz energetsku učinkovitost zgrade, uredili smo i četiri staze, a radimo i dalje na poboljšavanju uvjeta. Ovi mladi ljudi rezultat su tih napora, stoga čestitam predsjedniku, treneru, svima koji su uložili trud da se nakon dugo godina požeški kuglaši s 50-godišnjom tradicijom ne moraju bojati za budućnost ovog sporta u gradu. Drago mi je vidjeti mlade ljude koji su prvi put nastupili i već osvojili brojne medalje što potvrđuje i kvalitetu sportsko-pedagoškog rada u klubu. Nadam se da ćete tako i dalje promovirati svoj grad te biti svima nama na ponos. – poručio je gradonačelnik Puljašić.

Ispred Kuglačkog kluba „Obrtnik“ prijemu su prisustvovali Željko Domazet, predsjednik kluba, Miroslav Crnjac, predsjednik gradskog Kuglačkog saveza, Željko Lončar, trener kluba „Obrtnik“, Slobodan Manović, član kluba i Željko Mitrović, tajnik Požeškog sportskog saveza, te jedanest mladih kuglačica i kuglača koji su s ponosom došli pokazati svoje medalje. Prijemu je prisustvovala i Željka Peška, europska i svjetska prvakinja u kuglanju za slijepe i slabovidne osobe.

Ispred Kluba „Obrtnik“ gradonačelniku se na prijemu zahvalio predsjednik kluba Željko Domazet.
- Doista se rade sve aktivnosti koje je rekao gradonačelnik i ponosni smo što smo ovdje kako bi prezentirali izvrsne rezultate. Ovdje je naših 11 “narančica”, ali proširujemo kuglanje i dalje i sve je više mladih. - rekao je Domazet.

O rezultatima je više rekao trener Željko Lončar.

- Požeško kuglanje ima tradiciju, ima uspjeha i da bi se to nastavilo, bilo je neophodno početi raditi s mladima. Osnovna želja bila je da se kod djece ostvari razvoj motoričkih sposobnosti, a pri tom dolazi i do razvoja psiho-socijalnih potencijala. Naša škola kuglanja osnovana prošle godine imala je 46 polaznika, a ostalo je njih 11 koji su registrirani u klubu te su išli na natjecanja. Osnovna je međužupanijska liga – uz Požegu tu su Bjelovar, Sisak, Pakrac, Novska i Nova Gradiška. Odigrano je ukupno deset kola i od prvih utakmica do zadnjih vidljiv je rast rezultata naših natjecatelja, no osnovni cilj je bio promocija kuglanja pri čemu moram pohvaliti i djecu i roditelje. Rezultatski smo prezadovoljni, a sve se to potvrdilo s Državnim prvenstvom za pomladak gdje imamo državnog prvaka 11- godišnjeg Luku Jazvića, u kategoriji djevojčica imamo treću u Hrvatskoj Neru Bakić, a i drugi su ostvarili izvrsne rezultate. - rekao je trener Lončar.