Ponedjeljak, 26 Kolovoz 2019 09:13

Uspješan vikend za Atletski klub Požega

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

Protekli vikend bio je iznimno uspješan i aktivan za Atletski klub Požega koji je sudjelovao na tri utrke diljem Hrvatske.

U subotu 24.8. u okolici Samobora održao se „Žumberak trail“ na kojem je nastupilo preko 600 natjecatelja. Na ovoj iznimno jakoj utrci AK Požega uspio je osvojiti postolje. Izvrsnu utrku otrčao je Krešimir Valentić koji je na dionici od 57 km zauzeo odlično 8. mjesto u ukupnom poretku dok se na postolje popeo u svojoj kategorije M35 gdje je uzeo 3. mjesto čime je potvrdio odličnu formu.

Uz Valentića na Žumberku je nastupio i Ivan Vitenberg koji je trčao stazu u duljini od 28 km. Ivan je ovu dionicu dobro odradio i između 173 trkača ove staze zauzeo je 40. mjesto.

Treba napomenuti kako su staze na Žumberku jako teške i zahtjevne i samim time rezultati Krešimira i Ivana postaju još veći i uspješniji.

Istoga dana u subotu u Slavonskom Brodu održala se i večernja utrka ulicama grada pod nazivom „Slavonska utrka“ na kojoj je nastupilo preko 250 natjecatelja.

Trčalo se ma stazama od 5 i 10 km. Na 10 km za AK Požega nastupio je Aleksandar Buranji i u konačnom poretku zauzeo odlično 25 mjesto te je popravio vrijeme utrke u odnosu na prošlogodišnju za više od 3 minute.

I za završetak vikenda u nedjelju 25.8. u Osijeku je nastavljeno natjecanje Slavonsko-baranjske trail lige gdje je na rasporedu bilo 5. kolo. Među 70ak natjecatelja naš grad i AK Požega predstavljali su Marijana Švajda, Dinko Zima i ManuelČarđić te su dobrim nastupom zaključili ovaj trkački vikend.

Na kratkoj stazi od 14 km Švajda je uvjerljivo odnijela pobjedu i stekla veliku prednost te se jako približila osvajanju lige. Zima i Čarđić su također bili uspješni i zauzeli su 5. odnosno 6. mjesto ukupnog poretka i tako se učvrstili pri vrhu ligaške tablice.