Ponedjeljak, 26 Kolovoz 2019 14:05

Croatia uvjerljiva protiv Omladinca, a BSK protiv Dinama iz Vidovaca

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

ODIGRANO JE PRVO KOLO 1. ŽNL POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE - 

Proteklog je vikenda započelo natjecanje u 1. ŽNL, a nakon prvog kola lidersku poziciju odmah je okupirao BSK iz Buka koji je vrlo uvjerljivo slavio u Vidovcima što bi mu zapravo trebalo biti jedno od najtežih gostovanja u sezoni.

PAPUK - MLADOST  2:0

U prvom susretu 1. ŽNL Požega Papuk je svladao Mladost rezultatom 2:0, a oba pogotka zabio je Dino Banović prvi u 78. minuti, a drugi u 81. minuti za konačnih 2:0. Nažalost susret je obilježila ozljeda ivana Šubare koji je stradao u jednom slučajnom sudaru, umjesto njega u igru je ušao upravo Banović koji je odlučio pobjednika.

– Odigrali smo veoma dobru utakmicu i po meni zasluženo pobjedili sa 2:0. Nažalost utakmicu je obilježila teža ozljeda našeg igrača Ivana Šubare koji je kolima hitne pomoći odvežen u bolnicu, a mi mu kao ekipa posvećujemo pobjedu i želimo brz oporavak. Čestitam svojoj ekipi na pobjedi, a gostima na fer i korektnoj predstavi – izjavio je Valentin Raguž, trener Papuka.

DINAMO V. – BSK 1:5

Bučani su opravdali ulogu favorita 1. ŽNL i do vrha napunili mrežu mlade momčadi Dinama. Briljirao je Matej Blašković koji je postigao prva tri pogotka na utakmici i pokazao da se u napadu snalazi podjednako dobro kao i u ulozi vratara, dok su ostala dva pogotka zabili Podobnik u 52. minuti i Jakovljević u 61. minuti. Kod domaćih jedini pogodak na utakmici je postigao Smojvir u 80. minuti.

SULKOVCI – HRVATSKI DRAGOVOLJAC  2:1

U ranije odigranom lokalnom derbiju Sulkovci su na svom terenu bili bolji od Hrvatskog dragovoljca. Pola sata bilo je dovoljno Vidmaru i Keču da donesu osjetnu prednost domaćinu, a neizvjesnost u drugo poluvrijeme donio je Ivan Lučić Jozak koji je bio precizan s bijele točke, no do kraja je domaćin unatoč tome što on nije realizirao jedanaesterac sačuvao prednost.

– Jedan klasični lokalni derbi te samim tim teška utakmica. Dobro smo ušli u utakmicu i plod te igre je stigao u 10. Min do kraja poluvremena smo kontrolirali igru i zabili još jedan. Početak 2. Poluvremena smo krenuli preopušteno i gosti su to odmah iskoristili. Do kraja smo još promašili jedanaesterac te si dodatno zakomplicirali stvari zbog kojih smo morali strepiti do samog kraja utakmice. Sve u svemu vrijedna tri boda s kojim sigurno lakše ulazimo i u sezonu i u 2. Kolo  – komentar je trenera Sulkovaca Darija Blaškovića.

GRANIČAR B. – DINAMO R. 1:0

Graničar je na domaćem terenu svladao gostujuću ekipu Dinama rezultatom 1:0. U 76. minuti bio je precizan igrač Graničara Brkić.

– Vrlo dobro smo ušli u utakmicu. Imali smo nekoliko izglednih šansi. Gosti su imali također svoje šanse, koje nisu uspjeli ostvariti. Postigli smo preko Josipa Brkića pred kraj susreta zgoditak u 76. minuti, koji je bio i konačan. Taj je gol bio presudan i zaslužen. Čestitam gostima na fer i korektnoj igri. Također čestitam svojim igračima na dobroj predstavi i na osvojenim tri boda! Ovo je dobra platforma da dalje što bolje igramo! U idućemu susretu imamo derbi u Brodskome Drenovcu i za to ćemo se dobro pripremiti – komentirao je Anto Obućina, trener Graničara iz Bučja.

CROATIA M. – OMLADINAC 7:3

Croatia je nadigrala Omladinac visokim rezultatom 7:3. Kod Croatie tri igrača su postigla po dva gola, a to su Brus, Rudar te Šarić od kojih je jedan bio autogol, a po jedan pogodak zabili su Marić i Kelebuda, za gostujuću ekipu precizni su bili Čakalić i Demeš iz kaznenog udarca.

– Nakon dosta vremena okus pobjede u Mihaljevcima. Potpuno zaslužena pobjeda domaćina, rezultat realan no trebao je biti izraženiji, gost fer i korektan, suđenje dobro i mojim igračima čestitke, te poticaj za još veći rad – riječi su Gorana Vrgoča, trenera Croatije Mihaljevci. 

DOBROVAC – GRANIČAR Z. 1:1

Susret između Dobrovca i Graničara završila izjednačenim rezultatom 1:1. Gosti su poveli u 6. minuti golom Aračića, ali domaći su izjednačili u 48. minuti golom Valentina Tutića.

– U izrazito zanimljivoj i borbenoj utakmici moja ekipa je pokazala strahovit karakter. Igrali smo protiv suparnika, vatrenih navijača, ali i nažalost neiskusnog suca. Čestitam protivniku na partiji, veliki je gušt nadmetati se sa njima. Hvala im na toplom prijemu – izjava je Josipa Mijatovića, trenera Graničara iz Zagrađa. 

SLOGA – CROATIA D.O. 5:1

Sloga je pobijedila Croatiu rezultatom 5:1. Prvi pogodak za domaće postigao Blašković u 42. minuti, a nakon toga briljirao o je Ivan Škoda koji je zabio tri gola u 54., 69. i 75. minuti, a posljednji gol za domaće je zabio Bradić u 90. minuti iz kaznenog udarca. Kod gostiju jedini pogodak zabio je Savi u 89. minuti. Redakcija Sportala želi brz oporavak i povratak na teren Josipu Škodi.

– Nismo dobro ušli u utakmicu, možda nas je uspavala visoka pobjeda nad Dragovoljcem u kupu, ali smo sjajnom solo akcijom Blaškovića ipak došli u vodstvo. Teška ozljeda Josipa Škode kojem je u 43 minuti slomljen nos uz potres mozga te je odvezen Hitnom u Bolnicu nas je probudila iz letargije, prije svih njegovog brata Ivana koji je na brzinu zabio hat-trick, pa tražio zamjenu i pohitao bratu u Bolnicu. Čestitam svojim igračima, ovu uvjerljivu pobjedu posvećujemo našem Josipu, nadamo se njegovom brzom povratku na teren. Imamo dobru momčad, u ovom rangu će se i Slogu nešto pitati i sigurno nećemo biti samo prolaznici – komentar je trenera Sloge Jurice Bešlića. 

TABLICA 1

Izvor: sportalo.hr