Utorak, 27 Kolovoz 2019 10:07

Nogometaši Slavonije pobjedom u Vukovaru krenuli u novu sezonu 3. HNL

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

VUKOVAR - U 1. kolu nove sezone 3. Hrvatske nogometne lige - Istok požeška Slavonija je gostovala kod HNK Vukovar 1991 i pobijedila rezultatom 0:1. Igrač odluke bio je napadač Tomislav Žuljević koji je u igru ušao u 57. minuti, a za pobjednički pogodak trebalo mu je samo 6 minuta. Potvrdili su tako "Plavi s Orljave" svoju kvalitetu na zahtjevnom gostovanju na Stadionu u Borovom naselju na kojem će se sigurno svi dobro namučiti.

– Slavonija je pokazala da će biti u vrhu lige, momčad su koja ima glavu i rep, dobro su posloženi i uigrani. Upravo uigranost je naš najveći problem, igrači su nam stigli u posljednji trenutak, neki se praktično i ne poznaju tako da kad to uzmem u obzir moram biti zadovoljan. Naravno, ne i rezultatom, ali kako su dečki igrali svakako jesam. Požežani su zabili praktično iz jedine prave prilike, a mi smo svoje dvije prokockali. Ono što sam danas vidio od svoje momčadi me puni optimizmom da ćemo kad se malo uigramo biti dobri – mišljenje je trenera Vukovara Željka Mažara.

– Bilo je zaista jako teško igrati, vrijeme je bilo teško, a i teren je dosta neravan i nije dozvolio igru po podu. U svemu tome moja je momčad bila kvalitetniji protivnik tokom svih 90 minuta i smatram da je naša pobjeda sasvim zaslužena. Čestitke dečkima koji su jako dobro odradili posao – izjava je trenera Slavonije Dalibora Bognara.

Slavonija u 2. kolu dočekuje Čepin, a susret se igra u subotu, 31. kolovoza u 17,30 sati na Stadionu kraj Orljave. Prije Čepina "Plavi s Orljave" putuju u Nedelišće gdje ih protiv istoimenog domaćina u srijedu, 28. 08. s početkom u 16,00 sati očekuje susret pretkola Hrvatskog nogometnog kupa.

Rezultati 1. kola (24. i 25. 08. 2019.):

Vukovar 1991 - Slavonija : 0 - 1

Slavija - Belišće : 2 - 3

Marsonia - Graničar : 1 - 0

Vihor - Zrinski : 0 - 0

Đakovo Croatia - Našk 0 - 0

Bedem - Vuteks Sloga : 3 - 0

Kutjevo - Sloga : 7 - 4

Čepin - Oriolik : 3 - 0