Utorak, 17 Rujan 2019 09:20

Visoki porazi Kaptola i Kuzmice, pobjeda Hajduka

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

MŽNL SLAVONSKI BROD – POŽEGA – 4. KOLO - 

HAJDUK – SIKIREVCI 4:0

Mladi Josip Dupor prvi je sloio goste u 33. minuti, a onda se igra gostiju pomalo raspala što Pakračani koriste i samo 6 minuta nakon toga preko Krunoslava Lilovca povećavaju prednost. U samoj završnici utakmice kada su gosti već jako malo mislili o obrani Hajduk golovima Tvrtka Krpana i Franka Zanonde dolaze do vrlo uvjerljive pobjede.

– Najprije želim uputiti iskrenu sućut obitelji i prijateljima tragično preminulog mladog sportaša Ivice Zebe. Što se tiče utakmice, zadovoljan sam rezultatom, no u igri je bilo previše nervoze, grešaka i propuštenih prigoda. Danas nas to nije koštalo bodova, međutim ubuduće moramo biti mirniji i efikasniji. Gosti dobri sa nekoliko odličnih pojedinaca. Fer i sportsko nametanje – komentar je Siniše Grubišića, trenera Hajduka.

– Čestitke Hajduku na zasluženoj pobjedi, iskoristili su naše greške i zabijali golove, mi svoje šanse nismo realizirali i to je to – kratak je Martin Rakitić, trener Sikirevaca.

KAPTOL – SLAVONAC 0:7

Slavonac i dalje gazi sve pred sobom, a Kaptol i dalje pada pred svima koji naiđu! U prvom poluvremenu Slavonac je odigrao zaista nadahnutu partiju, poigravali su se s domaćinom, zabijali kako su htjeli, pa i ušetavali u gol s loptom. Na drugoj strani su bili pomalo i opušteni, Kaptol je redovito nakon primljenog gola imao odličnu prigodu, no sjajnim obranama u tri se navrata istaknuo Konrad. Strijelci za goste bili su tri puta Danijel Martić, tri puta Dragan Sremac i jednom Tomislav Roso koji se istaknuo s nekoliko sjajnih poteza, asistencija..

– Kad netko ode u goste u Lipik, pa u Pakrac pa u Kaptol i sve glatko pobjedi znači da je sjajna momčad, i Slavonac to definitivno je. Kvalitetniji su, ciljano su se pojačali za ovu ligu i posložili momčad koja igra zaista odličan, atraktivan nogomet. Mi malo i nismo imali sreće danas, u prvom poluvremenu po šansama je bilo 5:5, a gost je vodio 5:0. No to je kvaliteta i iskustvo momčadi. Nama u odnosu na prošlu sezonu nedostaju Parmaković i Darmopil, pojačali se jesmo ali ne dovoljno i rekao bih da smo slabiji 30ak % u odnosu na prošlu sezonu. Nemamo puno izbora nego pojačati rad i sljedećeg vikenda u derbiju začelja pokušat konačno doći do prvih bodova ove sezone – izjavio je trener Kaptola Krešo Poleti.

– Znali smo da je Kaptol u problemima prije ove utakmice, nakon tri poraza i nula bodova na računu morali su bit pod velikim pritiskom i to smo htjeli iskoristiti i uspjeli smo. Utakmicu smo otvorili na najbolji mogući način, rano poveli, pa brzo i povećavali prednost do poluvremena i onda u nastavku malo usporili. Mi smo u ovu ligu ušli s ciljem da što prije osiguramo ostanak, ali sad kad nam se ovako lijepo otvorilo pokušat ćemo što duže biti u pobjedničkom nizu, ne gledamo druge, gledamo sebe i svoje igre i rezultate. Domaćinu čestitam i želim mom prijatelju Poletiju da prevlada ovu krizu i krene skupljati bodove – riječi su Marija Petrovića, trenera Slavonca.

OMLADINAC – LIPIK 3:0

Omladinac je na svom terenu došao do svoje druge prvenestvene pobjede, golovima Josipa Ravlića iz igre i dva puta Stipe Glavaša u dvije minute s bijele točke do poluvremena su slomili otpor Lipika.

– Odigrali smo danas taktički jako zrelo, imali više šansi i mislim zasluženo slavili. Lipik je odlična ekipa, odlično vođena gospodinom Simunićem legendom hrvatskog nogometa i ja im želim puno sreće u nastavku prvenstva – komentar je Ivana Pavkovića, trenera Omladinca.

– Tri nula u golovima, dva nula u penalima iako je trebalo biti drugačije. U nekoliko navrata nam nisu svirani penali, a domaćinu jesu, ne izjednačen kriterij je presudio utakmicu. Omladinac je zasluženo pobjedio, tu nema spora, ali je rezultat previsok. Oni imaju tog Ravlića koji ne da je prvoligaški igrač nego vrijedi i jačih liga od HNL-a, mi se s njim nismo mogli nositi i to je to. Učimo na vlastitim greškama, nema nam druge – kazao je Vjeran Simunić, trener Lipika.

SVAČIĆ – KUZMICA 10:0

Nešto pričati o utakmici koja završi 10:0 i nema velikog smisla pa ćemo samo pobrojati strijelce za Svačić: 2 puta Lasić, Kljajić i Čuljak, po jednom Ruhek, Ivanagić, Lucić i Nižić.

– Ono što smo mi odigrali u prvom poluvremenu je ogledni primjer kako se igra nogomet. Sve što radimo na treningu radili smo na utakmici, uostalom 6:0 i promašeni penal sve govore. U nastavku smo malo povukli ručnu, odradili izmjene i pokušali se sačuvati za Lipik. O Kuzmici sam čuo puno lijepih stvari, ali danas ništa od toga nisu pokazali – kazao je nakon utakmice Mario Tadić, trener Svačića.

JAKŠIĆ – MLADOST 2:2

Uzbudljivu utakmicu odigrali su Jakšić i Mladost. Gosti su prvi vodili nakon što je poentirao Anto Gavran, domaćinu preokret donose Petar Jurić i Josip Raguž, a konačnih 2:2 u samoj završnici nakon jedne gužve glavom postavlja Domagoj Vukšić.

– Nažalost već druga utakmica u kojoj u završnici primamo golove, to je cijena odrastanja u ovakvoj ligi. I jedni i drugi smo se kroz utakmicu dizali i padali i na kraju je možda i najrealnije ovako. Gostima iz Sibinja bih se htio zahvaliti što su pristali na promjenu teremina zbog naše manifestacije “Pjesmom u jesen”, ali ih i pohvaliti jer su zaista odlična momčad, čvrsta, borbena i iskusna. Mojim dečkima s druge strane zahvaljujem na velikoj borbi, na karakteru i žrtvi koju su danas podnijeli na terenu – riječi su Darija Pažina, trenera Jakšića.

– Jedna vrlo korektna utakmica s obje strane u kojoj smo mi propustili na vrijeme odlučiti pitanje pobjednika što je domaćin kaznio iskoristivši naše individualne greške. Na kraju smo u zadnjim minutama spašavali i spasili barem jedan bod – rekao je nakon susreta Dinko Rosandić, trener Mladosti.

ZADRUGAR – ŽELJEZNIČAR 3:0

Zadrugar je u posljednjih 20ak minuta utakmice slomio otpor Željezničara i došao do svoje druge prvenstvene pobjede. Đurković, Galovac i mladi Mario Luketćbili su strijelci za slavlje Zadrugara.

– Danas teška utakmica za nas gdje smo imali imperativ pobjede. Odradili smo to jako dobro i pobijedili. Gostima čestitam na fer i korektnoj igri. Također čestitam sucima na dobrom suđenju – mišljenje je trenera Zadrugara Josipa Lončarevića.

– Prvo poluvrijeme ravnopravno i bez golova, u drugom smo se mi u zadnjih 20ak minuta raspali što je domaćin iskoristio i zasluženo pobjedio – poručio je Boris Brica, trener Željezničara.

Utakmica između NK Požega i Tomislava je odgođena zbog tragične smrti igrača NK Požege Ivice Zebe.

tablica mžnl 3

Izvor: sportalo.hr