Ispiši ovu stranicu
Utorak, 24 Rujan 2019 09:40

Kutjevčani neporaženi i u Slavonskom Brodu

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

 3. HNL - istok

Početak jeseni je vrijeme kada kreću berbe po vinogradima, a nadaleko su poznata kutjevačka vina. Stoga ovu jesen nogometaši Kutjeva nastavljaju berbu bodova. Doduše izvukli su bod kod Marsonije u Slavonskom Brodu koji je za njih vrijedan i velik poput Papuka budući su i dalje ostali na vodećoj poziciji nakon 6. kola u Trećoj ligi – istok.

Kod Marsonije se puno osjetio izostanak iskusnog Dajana Šimca i kapetana Marka Čanića te Brođani nisu uspjeli zadržati stečeno vodstvo. Utjeha im je što su uz Kutjevo i Zrinski iz Jurjevca jedina momčad u ligi koja u prvih 6. kola nije poražena.

Do vodstva je Marsonia došla u 19. minuti kada je udarac Mišiću obranio vratar Kutjeva Mato Vasić, na odbijenu loptu prvi je ponovno došao Mišić koji su dvoboju s Vasićem pada, a sudac Menđušić iz Vinkovaca dosuđuje kazneni udarac. Siguran realizator bio je domaći napadač Hrvoje Mišić koji je svojim 4. golom u sezoni Marsoniji donio početnu prednost od 1:0. Uzvratili su gosti preko odličnog Jakeševića, ali je Memović na mjestu. Mogli su Bijelo – crni do 2:0 u 32. minuti kada je Jašarević pronašao Mirkovića koji si je stvorio prostor te je njegov dobar pokušaj još bolje obranio Vasić. Ubrzo je i Begić zaprijetio iz slobodnog udarca, ali gostujući vratar je i dalje siguran.

U nastavku je Marsonia imala laganu terensku nadmoć, ali nije bilo velikih prigoda. Ponovno je Begić u 55. minuti probao iz slobodnjaka, ali šutira malo pokraj gola u vanjski dio mreže. Minutu nakon toga iz daljine prijeti i domaći njemački Alžirac Mohamed Cherif, ali šutira u Vasića. Gosti na drugoj strani uzvraćaju preko  Majetića, međutim, Memović je spreman. Brođani koji su imali vodstvo krenuli su u napad te su ostavili prazan prostor u obrani što je Kutjevo iskoristilo. Igrala se 75. minuta kada je Budimir sa sredine uposlio Jakeševića koji bježi Dančeviću ulazi u kazneni prostor, lopta ispod ruke prolazi Memoviću dolazi do Josipa Budimira, a gradonačelnik Kutjeva pogađa za 1:1. Do kraja je za Marsoniju još u 84. minuti pokušao Jašarević, ali je šutirao malo preko gola.

Derbi dvije vodeće momčadi na trećeligaškom istoku zadovoljio je 1.000 gledatelja koji su vidjeli dobru utakmicu i podijelu bodova. Marsonia je ta koja je bila bliža pobjedi, dok su gosti presretni s bodom. Inače, bio je ovo prvi službeni međusobni susret Marsonije i Kutjeva u neovisnoj Hrvatskoj.

Izvor: sportalo.hr