Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 03 Listopad 2019 09:59

Devetka BSK-a, petarda Sloge

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

1. ŽNL POŽEŠKO SLAVONSKA – 6. Kolo -

U subotu su odigrana prva dva susreta 6. kola 1. ŽNL požeško slavonske u kojima su Dinamo i Papuk bili domaćini Graničaru iz Zagrađa i mihaljevačkoj Croatiji.

DINAMO R. – GRANIČAR Z. 0:0

Dinamo je loše startao u prvoligaško sezonu pa mu je domaći susret s Graničarom bio iznimno bitan. Na kraju utakmica bez golova, samim tim i bez puno uzbuđenja. Iako, nije ih nedostajalo, po jedno isključenje na svakoj strani svjedoči da je bilo vrlo borbeno. Dinamo je prvi ostao s igračem manje, isključen je Branimir Perić, a poravnanje u odnosu snaga na terenu stiglo je u završnici kada je pod tuš morao i Nikola Štimac.

– Utakmica prava prvenstvena, rano ostanemo sa igračem manje zbog crvenog kartona, ali dečki su se borili i pikazali da znaju i mogu kad hoće na čemu im čestitam – rekao je Ivica Blašković, trener Dinama.

– Veći dio utakmice smo imali igrača više, no nismo to uspjeli kapitalizirati. Imaš loptu 70% u nogama, a ne zabiješ gol – to dosta frustrira. Ali prvenstvo je tek počelo i još je puno bodova u igri. Ne zamjeram svojoj ekipi htijenje i borbu, ali moramo još puno napredovati. Šteta zbog toliko kartona i velike nervoze… Imamo za čime žaliti – komentar je Josipa Mijatovića, trenera gostiju.

PAPUK – CROATIA M.

U Velikoj je igran veliki derbi između trećeplasiranog Papuka i vodeće Croatije. Kako se i očekivalo derbi je protekao u ravnopravnoj, čvrstoj i žestokoj igri u kojoj je na kraju slavila momčad iz Mihaljevaca golom Maria Rudara u završnici prvog poluvremena. Rudaru je ovo sedmi prvenstveni pogodak čime je ponovno vodeći strijelac lige ispred Josipa Jakovljevića.

– Danas nismo apsolutno ništa odigrali, nismo stvorili priliku za gol. Znali smo da će se Croatia povući i čekati svoju priliku iz kontre, a pred kraj prvog poluvremena ju je i dočekala te postigla gol. Čestitam Croatiji na pobjedi i želim im sreću u nastavku prvenstva – izjavio je domaći trener Valentin Raguž.

– Čestitke mojim igračima na odlično odrađenoj utakmici. Potpuno zasluženo odnosimo bodove iz Velike koja je jedna od boljih ekipa u ovoj ligi. Dižemo se iz kola u kolo igrači me slijede, pokušavaju shvatiti moju viziju nogometa što mi redovitim treninzima uzvraćaju ali ako ova dva tjedna ne podignemo razinu treninga mislim da nećemo biti ozbiljan konkurent Buku za prvo mjesto. Suđenje odlično. Domaćin fer i korektan te im želim puno sreće – kazao je nakon utakmice Goran Vrgoč, trener Croatije.

U nedjelju je dovršeno šesto kolo Požeško slavonske 1. ŽNL. Nakon što je Croatia u subotu slavila u derbiju kola na gostovanju u Velikoj, svoj odgovor poslao je BSK koji je slavio na svojoj Hrvatskinji i ponovno stigao na bod manje, uz utakmicu manje, iza Vrgočeve momčadi.

BSK – OMLADINAC 9:0

BSK nastavlja lakoćom rušiti sve prepreke. Pričati o kolikoj je dominaciji riječ nema smisla, samo ćemo istaknuti 29 postignutih golova u 5 odigranih utakmica! Danas je nova četri postigao Josip Jakovljević koji je ponovno prvi strijelac lige, sad mu je prvi pratitelj suigrač Valenitno Podobnik koji je upisao hattrick, a po jedan su zabili Jonathan Baketarić i Matej Blašković.

– Buk je za nas svemirski brod, čestitamo na pobjedi, a mi se okrećemo dvobojima s nama ravnima – izjava je Tomislava Topalovića, trenera Omladinca.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC – CROATIA D. O. 1:1

Konačno je i Hrvatski dragovoljac stigao do boda. Za to su čekali gostovanje Croatije iz Donje Obriježi, no važno je da se konačno krenulo. Početkom drugog poluvremena Ante Dražetić je donio prednost domaćinu iz kaznenog udarca, a konačnih 1:1 postavio je Alen Lenće u 67. minuti.

– Čestitke domaćinu na korektno odigranoj utakmici, koja je bila borbena uz malu naklonost sudca prema domaćinima. Što se tiče igre naše ekipe, napokon smo povezali dvije dobre utakmice i nadam se da ćemo se brzo priključiti gornjem dijelu tablice. Najviše nas veseli što su napadači napokon proradili jer nam je realizacija bila mana u zadnjim utakmicama – mišljenje je Marka Giacomettija, trenera Croatije.

MLADOST – SLOGA 1:5

Sloga misli ozbiljno, trenkovčani su najavili borbu za drugo mjesto i za sada im odlično ide. S nova tri gostujuća boda stigli su do trećeg mjesta iza Croatije i BSK-a. Sjajno otvaranje svojoj momčadi donio je Jurica Bešlić već u trećoj minuti, a posao su do kraja sa po dva gola zaključili Marko Blašković i Dražen Bradić, dok je počasni gol Mladosti djelo Vedrana Zirduma.

– Uzeli smo očekivana 3 boda, od početka smo se postavili kao favoriti i samo zbog izrazito lošeg terena nismo ranije riješili ovaj susret. Kako se Igralište Mladosti zove “Bijeli brijeg”, a u djetinjstvu sam bio veliki navijač mostarskog Veleža čiji se Stadion zove “Pod Bijelim brijegom i idol mi je bio Semir Tuce, “Veležovo lijevo krilo smrti” danas sam se stavio na lijevo krilo i već u 3. minuti zabio eurogol lijevom nogom u kontra rašlje nakon “Tuceovog bicikla”. Malo poslije sam se, još kod 0-1 prebacio na desno krilo kao Sead Kajtaz, moj drugi idol iz djetinjstva, “Veležovo desno krilo smrti” ali sam samo pogodio vratnicu. Mislim da mi je ovo sad stvarno bila oproštajka, dosta je bilo, u utorak, 01. 10. punim 43 ljeta gospodnja. Ima mlađih. Probudili su se danas i Maki Blašković i Dražen Bradić svaki sa 2 pogotka. Čestitam svim mojim dečkima kao i Pavlovčanima na korektnoj borbi i želim im sreću u nastavku sezone. Mi se sada okrećemo vidovačkom Dinamu u našem Parku i idemo po nova 3 boda – poručio je Jurica Bešlić, trener Sloge.

DINAMO V. – DOBROVAC 2:1

U jednom od zanimljivijih dvoboja ovog kola vidovački Dinamo stigaoje do svoje treće prvenstvene pobjede. Sve zanimljivo dogodilo se u drugom poluvremenu. Dinamo je stigao do prednosti u 63. minuti kad je precizan Krešimir Jakoubek, 7 minuta nakon toga izjednačenje Dobrovcu donosi Tomislav Adžijević, a sedam minuta nakon toga u igru ulaz Marko Hruškar i samo nakon samo tri minute u igri zahvaljuje treneru golom vrijednim tri boda.

– Teško izborena, ali potpuno zaslužena pobjeda. Dobrovac je dobra ekipa, postavili su se čvrsto, zatvorili prilaze svom golu i prijetili iz kontri. No mi smo ipak stvorili nekoliko sjajnih šansi od kojih smo nažalost iskoristili samo dvije pa smo do samog kraja morali strepiti za bodove. Čestitam mojim dečkima na odličnoj utakmici i pobjedi, a gostima na isto tako dobroj partiji i vrlo korektnom ponašanju te im želim puno uspjeha u nastavku sezone – za Sportalo je rekao Ivo Marić, trener Dinama.

– Zadovoljan sam danas bio sa svime što se tiče svoje ekipe. Da smo ovako bili disciplinirani i igrali od prvog kola imali bi dovoljno bodova za vrh tablice i za time jedino mogu žaliti. Danas sam bio ponosan na svoju ekipu prikazano igrom i borbom i ostaje gorak okus što nismo uzeli bodove na ovom teškom gostovanju kod ekipe koja je prikazala dobru igru.Mislim da smo kod rezultata 1:1 teško oštećeni za jedanaesterac koji bi prelomio utakmicu u našu korist ali to nažalost nije u našoj moći da odlučujemo. Domaćinima čestitam na pobjedi i fer i korektnoj igri – komentirao je nakon susreta trener gostiju Tomislav Kužilek.

SULKOVCI – GRANIČAR B.

Iako se na utakmici skupio iznenađujuće mali broj gledatelja, ti su imali što vidjeti u susjedskom derbiju Sulkovaca i Graničara. Gosti iz Bučja su sjajno krenuli golovima Josipa Brkića i Nenada Vukovića već u 15. minuti imali su velikih 2:0. Kako su prednost sačuvali do odmora činilo se da će bodovi put Bučja. Nakon desetak minuta natavka trener domaćih Željko Mitrović u igru ubacuje Roberta Vidakušića i Josipa Šutića što se pokazalo presudnim, Šutić je prvi načeo goste i smanjio na 2:1, još jedan igrač s klupe, Luka Jovanović u 80. poravnava, a onda u sudačkom dodatku za veliki preokret i pobjedu Sulkovaca iz kaznenog udarca pogađa Josip Knezović.

– Stigli smo na utakmicu bez tri standardna igrača a za našu ekipu to je previše da se nebi osjetilo. Prvo poluvrijeme odigramo odlično, povedemo 2:0 i imamo matnu situacijo za 3:0, a domaćin nam nije praktički došao do gola. Drugo poluvrijeme domaćin radi izmjene i stiže do izjednačenja i u 92. minuti sudac svira diskutabilan penal za pobjedu domaćina. Došli smo po bod nismo uspjeli, idemo dalje. Čestitam domaćinu i svojim dečkima na jednoj dobroj utakmici – mišljenje je Ante Obućine, trenera gostiju iz Bučja.

Izvor: sportalo.hr

požega 6 kolo tablica