Ponedjeljak, 21 Listopad 2019 11:35

Nakon pet kola stao niz pleterničke Slavije

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

3. HNL ISTOK – 10. kolo - 

Sjajni niz Pleterničana u kojemu su skupili 11 bodova zaustavio je Hrvoje Bušić koji je na najbolji mogući način ostvario povratak u trećeligaški nogomet Slavonije i Baranje.
Pleternica, stadion SZ Šivo, gledatelja 150, sudac Haban (Jarmina)
Slavija – Đakovo Croatia 1:2
Strijelci: 0:1 Grgačević (2), 1:1 Bognar (25) , 1:2 Grgačević (34 11m)
Slavija: Petković 6, Kvaternik 6, Gomerčić 6, G.Marčinović 6 (73.Mikić), Solić 6,5 (85.R.Marčinović), Ančurovski 6,5, Nikolić 6,5, Bognar 6,5, Kocijan 6, Dorić 6,5, Grbeš 6 (73.Stanić)
Trener: Damir Bognar 6
Đakovo Croatia: Nevistić 7, Bošković 7, Grgačević 7, Ivić 6,5 (68.Hulak 6), Klemen 6,5, Župan 7, Lulić 6,5, Galičić 6,5, Barukčić 6,5, Bionda 6,5 (88.Kolak), Stipanović 6,5
Trener: Hrvoje Bušić 7
Igrač utakmice: Tomas Grgačević (Đakovo Croatia)
Pleterničani su nakon sjajnog niza morali potpisati kapitulaciju nakon gostovanja vrlo dobro vođene i organizirane momčadi iz Đakova. Počelo je po najboljim željama gostiju koji su poveli iz prve akcije na susretu kada jedan ubačaj s desne strane koristi kapetan Grgačević koji klizećim startom mijenja smjer lopti, hvata Petkovića na krivoj nozi te lopta završava u prvom kutu domaćeg vratara. Domaćina to nije obeshrabrilo pa kreće po izjednačujući pogodak koji je stigao u 25.minuti nakon slobodnog udarca kojega je izveo Bognar. Lopta je pala nezgodno ispred Nevistića kojemu se ona provukla ispod tijela i završila u mreži. No umjesto očekivanog preokreta gost dolazi do novog vodstva kada je u jednoj ne toliko opasnoj situaciji Marčinović malim kontaktom u šesnaestercu sapleo suparničkog napadača, a kazneni udarac je mirno izveo dvostruki strijelac Tomas Grgačević.
I to je bilo sve što se tiče pogodaka na ovome susretu. Imali su domaći nekoliko prigoda za izvući pozitivan rezultat, a najbliži tome je bio u prvom dijelu susreta Dorić koji nije iskoristio poklon inače vrlo sigurne gostujuće obrane pa je na kraju u ogledu oči u oči kao pobjednik izašao Nevistić. Istaknut ćemo i prigodu Barukčića koji je pred kraj susreta u sličnoj situaciji propustio dovršiti posao no unatoč tome do kraja se rezultat nije mijenjao pa je na kraju gostujući trener Hrvoje Bušić imao sjajan debi na uvijek teškom gostovanju u Pleternici. Slavija je ovim porazom prekinula niz bez poraza koji je trajao pet kola u kojima su igrači Damira Bognara osvojili 11 bodova.

Izvor: sportalo.hr