Ispiši ovu stranicu
Petak, 08 Studeni 2019 10:47

Croatia slavila u derbiju, Dragovoljac bolji od Mladosti

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

1. ŽNL POŽEŠKO-SLAVONSKA - 11. KOLO - 

U subotu je igrana samo jedna utakmica 11. kola Požeško slavonske 1. ŽNL u kojoj su snage odmjerili imenjaci iz Rajsavca i Vidovaca.
DINAMO R. – DINAMO V. 2:1
Domaćin je u posljednje vrijeme u vrlo dobroj formi, posebice na svom terenu što su potvrdili i današnjom pobjedom kojom su barem privremeno stigli u gornju polovinu tablice. U 25. minuti Branimir Perić donio je vodstvo Rajsavcu pa se na odmor otišlo s minimalnim vodstvom njegove momčadi. Gosti iz Vidovaca u 69. minuti dolaze po poravnanja, strijelac za 1:1 bio je Tomislav Smojvir, no nije veselje gostiju dugo trajalo, u 75. minuti novu prednost Rajsavcu donosi Ivan Triska, a kasnije se pokazalo da je to bio i pogodak vrijedan tri boda.
– Pohvale mojim dečkima, odigrali su odličnu utakmicu, odradili su sve što smo se dogovorili, znali smo da ne možemo ići na trku pa smo se malo povukli i pustili gostima da imaju posjed lopte ali bez šanse. Mislim da smo zasluženo pobjedili. Suđenje je bilo odlično. Čestitke gostu kao i mojim deckima na dobroj i korektnoj utakmici – izjava je Ivice Blaškovića, trenera domaćina.

Mario Rudar je s dva pogotka bio prvo ime derbija 11. kola Požeško salvonske 1. ŽNL u kojem je njegova Croatia zapečatila drugo mjesto nakon jesenske polusezone slavljem u Trenkovu. U derbiju začelja Hrvatski dragovoljac je na svom terenu pobjedio Mladost i došao do velikih 5 bodova prednosti u odnostu na Pavlovčane.
DOBROVAC – BSK 1:3
Iako ih je i Croatia dobro namučila, Dobrovac je napravio korak dalje pa je na poluvrijeme otišao s pozitivnim rezultatom. Odlična partija Kužilekove momčadi iznenadila je BSK, no kada se u ekipi ima igrače poput Podobnika sve se na kraju riješi. Individualna kvaliteta BSK-a je još jednom dokazana na djelu, i kad se ne igra dobro pojedinci uzmu stvari u svoje ruke i nastavlja se s pobjedama. Igor Šulc je u 39. minuti donio prednost Dobrovcu, a samo dvije minute kasnije Podobnik poravanava. U nastavku prednost na bučku stranu seli kapetan Tomislav Tvrdy, nakon čega konačni rezultat postavlja Valentino Podobnik svojim drugim golom na utakmici i 16. u sezoni!
– Odlična utakmica, gosti ekipa koja je zasluženo na prvom mjestu. Imali smo svojih prilika gdje smo trebali povesti i odvesti utakmicu u drugom smjeru ali kao što i biva kad ne iskoristiš svoje šanse protivnik to iskoristi i pobjedi. Čestitam gostima na fer i korektnoj igri a mi se sada okrećemo bitnoj utakmici protiv Sloge – riječi su Tomislava Kužileka, trenera Dobrovca.
– Malo smo neozbiljno ušli u utakmicu i nismo ozbiljno shvatili protivnika koji je igrao puno lvršće nego mi, pred kraj koriste jednu zbunjenost naših igrača i daju gol, sva sreća odmah smo uzvratili i otišli na poluvrijeme sa neriješenim. U poluvremenu smo se smirili i dogovorili neke stvari, te dajemo dva gola za našu novu pobjedu. Čestitao bi svojim igračima na zasluženom jesenskom naslovu prvaka – izjavio je Josip Jakovljević, trener BSK-a.

SLOGA – CROATIA 1:2
U derbiju kola slavlje gostiju iz Mihaljevaca. Nije se dogodilo ono što smo najavljivali kao najveću prijetnju domaćinu, Davor Kaurić je još jednom pokazao da je veliki igrač a još veći gospodin, nije želio igrati protiv svog bivšeg kluba pa je sjeo na klupu i vodio Croatiju do pobjede. Mihaljevčani su ekspresno došli do prednosti, Mario Rudar je u 20 minuta dva puta dobro reagirao i pokazao da je prvo ime Croatije ove jeseni. Nakon pola sata igre Sloga se preko Luke Banovića vratila u igru, no nije stigla do poravnanja pa će morati tokom zimske stanke gledati susjedima u leđa.
– Derbi je opravdao taj epitet, loše smo ušli u utakmicu i rano primili dva gola nakon čega smo se ipak uspjeli vratiti i ostati u igri do kraja, ali nažalost ne i doći do boda. Bilo je još prilika na obje strane, tako da je utakmica bila dosta zanimljiva. Čestitam svojim suigračima na borbi, a gostima na pobjedi i sretno im u nastavku sezone – rekao je kapetan Sloge Mateo Jozić.
– Utakmica kako je krenula izgledalo je da će bit lagana i da neće opravdati epitet susjedskog derbija, rano smo proveli 0:2 preko Maria Rudara i onda smo stali što su domaćini iskoristili i zabili gol. Drugo poluvrijeme smo opet izašli zreli da zabijemo, ali od puno prilika nismo uspjeli zabiti pa smo do zadnjeg sudčevog zvižduka morali strepiti pa je sama završnica opravdala derbi. Čestitam mojim suigračima na današnjoj utakmici, a i mojim bivšim suigračima na pruženom otporu i fer i korektnoj igri – izjava je Davora Kaurića, vd trenera Croatije.

CROATIA D.O. – GRANIČAR B. 4:1
Očekivano slavlje Croatije na domaćem terenu protiv gostiju iz Bučja ponajviše zahvaljujući briljantnoj partiji Marina Sića koji je očito ulovio vrhunsku formu. Zabio je dva u prvom dijelu, pa kada je Josip Brkić početkom nastavka smanjio i treći put i definitivno prelomio utakmicu. Do kraja je pobjedu Croatije uljepšao Mihael Andrijanić samo dvije minute nakon što je ušao u igru.
– Zaslužena pobjeda domaćina i na tome im čestitam. Idući vikend nas očekuje graničarski derbi, nadam se da ćemo se ekipirati da probamo dobiti tu utakmicu – rekao je nakon utakmice Anto Obućina, trener Graničara.

GRANIČAR Z. – SULKOVCI 4:0
Graničar je produbio krizu Sulkovaca koji su u posljednja tri kola primili 13 golova i naravno nisu osvojili niti bod. Graničar je zabio po dva u svakom poluvremenu, u prvom su strijelci bili Jakovljević i Ančurovski, a u drugom Aračić i Adam Srdarević.

– Nakon dvije pljuske u zadnja dva kola bio je imperativ uzeti bodove. Moja ekipa ulazi furiozno u utakmicu i pokazuje tko je gazda na našem terenu. Ozbiljan pristup se nastavio tijekom cijele utakmice i to me najviše veseli. Iz prošle utakmice smo izvukli pouke i radili smo cijeli tjedan za ovo danas. Misim da naši kaktusi mogu biti zadovoljni prikazanim. Veseli i četiri gola i četiri različita strijelca, to je znak da smo opasni,gladni bodova i golova. “Naoštrili” smo zube i grizemo! Idemo u Bučje u nedjelju te se moramo vrhunski pripremiti za taj dvoboj. Čestitam protivniku na fer i korektnoj utakmici – izjava je Josipa MIjatovića, trenera Graničara.

OMLADINAC – PAPUK 4:3
Već pomalo uobičajeno Omladinac i Papuk igraju vrlo zanimljive utakmice, ovoga puta kao pobjednik je izašao Omladinac. Dva pogotka za goste postigao je Tomislav Foro, a jedan od njih je bio i prvi na utakmici. Nakon toga Omladinac golovima Obradovića, Babića i Topalovića odlazi na 3:1, nadu gostima vraća Marijan Šubara, a ponovno na dva razlike diže Demše iz kaznenog udarca. Sedam minuta prije kraja Foro je još jednom vratio nadu Papuku, ali se Omladinac do kraja obranio i došao do svoje četvrte ovosezonske pobjede.
– Nakon naše greške primamo gol, ali do poluvremena uspjevamo izjednačiti. U nastavak ulazimo puno angažiranije, borbenije i to dolazi na naplatu i odlazimo na 3:1. Onda nakon 70. minute kreće naša uobičajena igra, padamo i Papuk se vraća, ali Demše iz kaznenog udarca ponovno povećava na dva razlike što smo na kraju nekako uspjeli sačuvati – rekao nam je Tomislav Topalović, trener Omladinca.
– Iako smo postigli tri pogotka u gostima, nažalost nismo uspjeli osvojiti niti bod. Unatoč porazu, čestitam svojoj ekipi na prikazanom u današnjoj utakmici – poručio je Valentin Raguž, trener Papuka.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC – MLADOST 3:1
Iznimno bitna utakmica u Drenovcu otišla je u smjeru u kojem su željeli domaći navijači. Vrlo rano je Mateo Karahmet donio prednost Dragovoljcu, a do odmora Tomsilav Vinković uspjeva vratiti Mladost u egal. U drugom dijelu domaća momčad ipak igra bolje i dolazi do slavlja u samo tri minute kada su zabili dva gola preko Mateja Garića i Petra Baketarića.

Izvor: sportalo.hr

požega 11 kolo