Ispiši ovu stranicu
Petak, 08 Studeni 2019 10:49

Hajduk uvjerljiv u Kuzmici

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

MEĐUŽUPANIJSKA LIGA BROD – POŽEGA - 11. KOLO -

U subotu su odigrana prva tri susreta 11. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod – požega u kojima su Kuzmica, Lipik i Slavonac ugostili Hajduk, Mladost i Tomislav.
KUZMICA – HAJDUK 1:5
Sjajna partija Hajduka i još jedan dokaz da su Kuzmičani vrlo čudljiva momčad koja može i svakoga dobiti, ali od svakoga teško stradati. Veliku utakmicu odigrao je Matija Filipović koji je postigao tri gola za goste, od čega su dva prva, ona koja su slomila utakmicu na stranu gostiju. Tomislav Banožić u završnici prvog dijela poravnao je na 1:1, no do kraja su Filipović i društvo postigli još četiri pogotka i odjurili do uvjerljivog slavlja!
– Uz jednu malu krizu u igri krajem prvog dijela, ostatak utakmice igrali smo dobro i stvarali šanse. Danas nam je efikasnost bila nešto bolja nego inače i zato smo ostvarili uvjerljivu pobjedu. Čestitam svim svojim igračima na odličnoj igri i ozbiljnosti, a domaćinu na korektnom ponašanju – komentirao je gostujući trener Siniša Grubišić.

LIPIK – MLADOST 0:0
Iako nije bilo pogodaka u dvoboju Lipika i Mladosti uzbuđenja nije nedostajalo. I jedni i drugi su imali svoje šanse, no danas su vrhuski posao odradili Roberto Zanetti i Juraj Barukčić koji su nekoliko puta sjajno reagirali i definitivno su najzaslužniji što golova nije bilo.
– Potpuno ista priča kao i prošlog vikenda, bili smo odlični u polju, dominirali smo i stvarali šanse, ali jednostavno lopta nije htjela u gol. Kad smo se dobro ispromašivali uvukla nam se nervoza u igru što su i gosti iskoristili pa su i oni stvorili nekoliko dobrih šansi. Kad sve zbrojim izgubili smo dva boda, ali još možemo bit sretni da nismo i bez tog jednog ostali – kazao je Ognjen Kafka, trener Lipika.
– U otvaranju utakmice Lipik je imao nekoliko šansi, kasnije smo mi bili nešto opasniji, stvorili smo i mi svoje, ali danas su u glavnim ulogama bili golmani, i moj Barukčić i Zanetti su bili odlični, obranili su sve živo i na kraju i jedan i drugi svojim momčadima donijeli po bod. Kad se sve zbroji smatram da je to i najrealniji ishod s obzirom na prilike – rekao je nakon susreta Dinko Rosandić, trener Mladosti.

SLAVONAC – TOMISLAV 2:0
Iako ga čeka još dosta posla, Slavonac je danas napravio velik korak prema jesenskoj tituli. Na svom su terenu očekivano, ali i očekivano teško došli do sva tri boda protiv Tomislava. U samoj završnici Danijel Martić donio je prednost momčadi iz Bukovlja, a u 14. minuti drugog poluvremena gosti su sami sebi presudili vlastitu mrežu pogodio je Antun Kruljac i postavio konačnih 2:0 za lidera.
– Napokon smo dočekali da netko doše igrati nogomet u Bukovlje, da pokuša napasti i pobjediti! Svaka im čast i na tom ali i na igri, stvorili su šanse, na našu sreću nisu ih iskoristili dok mi svoje dvije jesmo i to u najbolje vrijeme, na kraju prvog i početkom drugog poluvremena. Ništa, čestitke i mojim dečkima, ponovno smo prvi, idemo na najbolji mogući način završiti ovu odličnu jesen iako nas čeka težak posao do kraja – riječi su Marija Petrovića, trenera Slavonca.
– Ponavljam se stalno. Kad ideš u goste i ne zabiješ gol nemaš se čemu nadati. Mi smo ponovno imali šanse, držali smo utakmicu pod kontrolom ali jednostavno ne možemo zabiti gol. Ovo ćete sad čuti od mene i više nikada, neću komentirati suđenje nakon ovoga, ali moram reći da nas je sudac danas oštetio za dva čista kaznena udarca. No, naglašavam to nije razlog zašto smo izgubili, razlog smo mi i naši problemi koje ćemo morat riješit u ovom zimskom prijelaznom roku. Bukovlju sve čestitke na dobroj igri i pobjedi, najiskrenije im želim da sezonu završe tu gdje su sada – izjavio je Krešimir Salamon, trener Tomislava.

Nakon što je dan ranije Slavonac osigurao još tjedan dana na vrhu MŽNL i dodatno se približio jesenskom naslovu, u nedjelju su odigrane još četiri utakmice, a u pogonu je bio i glavni konkurent momčadi iz Bukovlja – Svačić.
SVAČIĆ – JAKŠIĆ 7:0
Očekivala se laka pobjeda Svačića, na svom su terenu neprikosnoveni, danas su to još jednom potvrdili protiv Jakšića. Lepršava igra Tadićeve momčadi rezultirala je sa sedam golova u mreži gostiju, a o odličnoj momčadskoj igri svjedoči čak šest različitih strijelaca, samo se Vlado Lasić istaknuo s dva zgoditka.
– Rutinski odrađena utakmcia, još jedna uvjerljiva pobjeda kod kuće, potpuno zasluženo! Dečkima iz Jakšića pohvale za korektnu igru i puno sreće u nastavku sezone, a mi se odmah okrećemo sljedećem ispitu, teškom gostovanju u Požegi – rekao nam je Mario Tadić, trener Svačića.
– Fer i korektna utakmica u kojoj je bolja momčad zasluženo pobjedila. Čestitam Slatniku na pobjedi, a mojim igračima na borbi. Trenutno u ovakvom sastavu mi ne možemo više od ovoga – mišljenje je Darija Pažina, trenera Jakšića.

OMLADINAC – POŽEGA 2:2
Prilično je nevjerojatno kako je Omladinac danas ostao bez dva boda, imali su apsolutno sve u svojim rukama. Najprije je Požega povela golom mladog Janote, no onda sve ide na mlin domaćina. U (ne)sretnoj 13. minuti kazneni udarac za Omladinac i isključenje za goste. Petar Ravlić je to pretvorio u izjednačenje, a samo 6 minuta nakon toga domaćin koristi brojčanu premoć i preko Štefančića dolazi do prednosti. Takva porazna situacija nije demoralizirala goste, dapače, borili su se i pred odlazak na odmor golom Miholića dolaze do pozitivnog rezultata, I u nastavku Omladinac ima veliku prednost u igraču više, u završnici dobiva još jednu priliku s 11 metara, no ni to ne koristi i Požega odnosi junački izboren bod!
– Jako smo loše ušli u utakmicu gdje rano primamo gol, uspjevamo se vratiti i gost ostaje s igračem manje. Promasili smo puno prilika jer lopta danas jednostavno nije htjela u gol. Na kraju smo promašili i kazneni udarac. Požega se pokazala kao dobra ekipa koja ima glavu i rep i svojom borbenošću su zaslužili ovaj bod – komentirao je Ivan Pavković, trener Omladinca.
– Moramo biti zadovoljni sa bodom iako smo igarali 80 minuta sa igračem manje jer je Jogun igrao rukom u kaznenom prostoru i dobio izravni crveni karton. Danas smo već sedmu utakmicu zaredom odigrali bez pet šest igrača ali smo se uspjeli posložiti i odigrati dovoljno za bod. Utakmica je mogla otiči i na jednu i na drugu stranu jer su i domaćini a i mi imali još nekoliko prilika koje nismo iskoristili. Na kraju bod svakom bili sretni stim ili ne. Želim se zahvaliti domačinima na gostoprimstvu i fer i korektnoj utakmici te im želim puno uspjeha u daljnjem djelu sezone a mojim dečkima svaka čast na želji i trudu koji su pokazali na današnjoj utakmici – rekao nam je Krunoslav Podoljak, trener Požege.

KAPTOL – ZADRUGAR 3:1
Kaptol nakon onogu užastnog starta u sezonu polako prima obrise momčadi kakvu su njihovi navijači očekivali u MŽNL. Na svom su terenu slavili protiv Zadrugara i potpuno uhvatili priključak sa sredinom ljestvice. Kaptolu je vodstvo donio iskusni Mile Pavelić, a gosti do poravnanja dolaze preko Tomislava Đurkovića. U nastavku dva kaznena udarca za Kaptol, oba je u golove pretvorio Matej Romštein.
– Dobro smo krenuli u utakmicu, imali smo inicijativu, napadali, dok je Zadrugar stao u blok i čekao svoju šansu iz kontre. Na vrijeme smo i poveli, a onda su gosti pokazali da im je kontra odlična i dolaze do izjedančenja, U drugom poluvreemenu smo odigrali još bolje i došli do zaslužene pobjede. Gosti su rekli da su oba penala bila, tako da smatram da je utakmica zaista bila dobra, svi akteri zaslužuju pohvale, i gosti i suci a posebno moji igrači koji su danas odradili ozbiljan posao – izjavio je Krešo Poleti, trener Kaptola.
– Čestitam Kaptolu na zasluženoj pobjedi, a mojim igračima zaista nemam što zamjeriti nakon današnje utakmice. Jedino za čim žalim je što smo dobili puno kartona u utakmici bez jednog oštrijeg starta – riječi su trenera Zadrugara Josipa Lončarevića.

SIKIREVCI – ŽELJEZNIČAR 6:0
Sikirevci su se definitivno probudili i borba za ostanak je ponovno uključena, a s obzirom na formu Jakšića možda nije isključeno da već do jeseni Labakova momčad pobjegne sa začelja. Valentin Šunjić i Filip Lekić postigli su po dva gola u velikoj pobjedi nad Željezničarom, a prvo poluvrijeme Sikirevaca bilo je zaista furiozno s pet lopti u gostujućoj mreži.
– U svim segmentima nogometne igre bili smo puno bolji od Željezničara, u 90 minuta možda su dva puta bili nešto opasni prema našem golu. Osim 6 golova stvorili smo još dosta dobrih šansi, moglo je to biti i još uvjerljivije! Igre i rezultati u posljednja četiri kola odraz su rada, odnosno odaziva na treninge, dečki su počeli raditi i to se vidi, na tome im zaista čestitam, to je put kojim moramo ići u nastavku sezone – izjava je Antuna Labaka, trenera Sikirevaca.
– Je puno ali je realan rezultat s obzirom na igru, Sikirevci nisu ona momčad s početka, svi će imat gadnih problema s njima. Mi smo jako mladi, imam fond od 20ak igrača koji igraju i za juniore i za kadete i za seniore, dolazi do zamora materijala a uz to smo imali i četiri izostanka jer su dečki išli na sahranu. Težak je poraz, nisam to očekivao ali i to je dio odrastanja. Naravno, čestitam Sikirevcima na zasluženoj pobjedi – rekao je Boris Brica, trener Željezničara.

Izvor: sportalo.hr

mžnl 11 kolo