Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 18 Studeni 2019 16:06

Slavonac rutinski potvrdio titulu, Lipik uvjerljiv protiv Hajduka

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

MEĐUŽUPANIJSKA LIGA BROD – POŽEGA - 13. KOLO - 

U subotu su odigrana prva tri susreta 13., odnosno posljednjeg jesenskog kola Međužupanijske lige Slavonski Brod – Požega, a već je u njima pala najveća odluka, ona da je poznat jesenski prvak, a poznato je i tko će biti fenjeraš tokom zimske stanke.

SLAVONAC – KUZMICA 3:0

U Bukovlju je proslavljena jesenska titula. Uoči sezone malo tko je Slavonac vidio na tronu, no Petrovićeva momčad odradila je sjajan posao i na kraju baš nitko nema pravo reći da je titula nezaslužena, dapače! Atraktivan, napadački nogomet u malonogometnom stilu morao je zadovoljiti sve koji su ih pratili, a nažalost to je bio prilično malen broj ljudi, na posljednjoj utakmici sezone okuplo se samo 50ak gledatelja što je prilično neshvatljivo. Slavonac je protiv ponovno izostancima desetkovane Kuzmice krenuo na najbolji mogući način, već u šestoj minuti Josip Padrić pogodio je za vodstvo, a pred odlazak na odmor prednost je iz kaznenog udarca povećao Matej Brkić. Isti igrač je u 62. minuti iz novog jedanaesterca zabio za konačnih 3:0 i početak slavlja Slavonca!

– Znali smo što nam današnja utakmica nosi, krenuli smo odlučno i na najbolji mogući način otvorili utakmicu, a onda smo bili još opušteniji i pred poluvrijeme zabili i drugi gol. na poluvremenu smo se dogovorili da krenemo i po treći, da se ne povučemo nego pokušamo do kraja slomiti utakmicu, i to nam je pošlo za rukom i na kraju mislim da je naša pobjeda potpuno opravdana. Zahvalio bih i čestitao mojim dečkima na današnjoj pobjedi i naravno na jesenskoj tituli, odradili su veliki posao, svaka im čast! Uživat ćemo tokom zime u ovom što smo odradili a onda se i dobro spremiti za proljeće i pokušat nastavit u sličnom ritmu – zadovoljan je trener jesenskih prvaka Mario Petrović.

LIPIK – HAJDUK 3:0

U lokalnom derbiju Lipik je iskoristio prednost domaćeg terena ali i iskustvo u svojim redovima kojim je slomio goste iz Pakraca. U samoj završnici prvog poluvremena trener Lipika Ognjen Kafka donio je prednost svojim suigračima, a onda je početkom drugog poluvremena povukao još bolji potez, svoje mjesto u momčadi prepustio je Valentinu Jiraseku koji je svom bivšem klubu isporučio dva komada i donio Lipiku na kraju uvjerljivu pobjedu.

– Iako valja reći da je Hajduk došao bez nekoliko važnih igrača, pa im se rano ozljedio kapetan što je sigurno utjecalo na njihovu izvedbu, mi smo danas odigrali odličnu utakmicu, dominirali smo, napadali i na kraju potpuno zasluženo pobjedili. Mislim da je utakmica bila vrlo dobra, da se imalo što vidjeti. Mi smo na kraju jeseni popravili dojam s početka, za proljeće ćemo se dobro spremiti i pokušat nastavit u ovom ritmu, ako se otvori prilika i još se primaknuti vrhu iako nas čeka dosta težak raspored – komentar je Ognjena Kafke, trenera Lipika.

– Ekipa Lipika je danas bila bolja u avim segmentima nogometne igre i zbog toga su došli do uvjerljive i potpuno zaslužene pobjede. Mi smo, naravno, očekivali bodove iz ove utakmice i pri*ljučak sredini tablice ali u sportu često nije onako kako planiraš. Odigrali smo najslabiju utakmicu ove sezone izgubili i čestitamo Lipiku na pobjedi – poručio je trener Hajduka Siniša Grubišić.

JAKŠIĆ – POŽEGA 1:1

Jakšić je po tko zna koji put u završnim minutama ostao bez bodova, da utakmice traju recimo 80 minuta sada bi bili bezbržni u sredini ljestvice, ovako moraju čekati sutrašnji rezultat iz Sikirevaca da vide hoće li preuzeti fenjer. Počelo je odlično za Pažinovu momčad, kapetan Domagoj Kovačević još je jednom pokazao da ima top u nogama, pogodio je iz slobodnog udarca za vodstvo Jakšića u 70. minuti. U 88. minuti Požega ipak dolazi do boda, strijelac je bio Andrej Miler.

– Utakmica odigrana po kišnom vremenu, mogu reći da sam zadovoljan angažmanom svojih igrača da smo tako pristupili u prošlim utakmicama imali bi sigurno više bodova. Danas samo stvorili nekoliko izglednih situacija koje nažalost nismo iskoristili. Igrači Požege su nam praktički opalili jednom u okvir gola i zabili opet 5 minuta prije kraja. Na takvim situacijama moramo poraditi za drugi dio sezone. Čestitam i igračima Požege na fer i korektnoj utakmici. Suci po mojoj procijeni na visini zadatka – izjava je Darija Pažina, trenera Jakšića.

– Danas nije bilo baš puno nogometa pa se i nema šta komentirati. U glavnoj ulozi je bio sudac koji je zalutao na nogometni teren. Danas je imao bezbroj loših odluka protiv obadvije ekipe. Želim naglasiti da je danas dosudio prekršaj za slobodni udarac koji nije niti postojao i iz kojeg su domaći igrači postigli pogodak opravdanje mu je bilo da ni prošlo kolo sudac nije dosudio penal za Svačić pa je eto on odlučio provesti neku svoju pravdu, žalosno ali istinito. Domaćoj ekipi čestitam na fer i korektnoj utakmici – komentar je trenera Požege, Krunoslava Podoljaka.

U nedjelju je spušten zastor na jesenski dio Međužupanijske lige Slavonski Brod – Požega. Dan ranije smo doznali da će ove zime u najboljem pogledu uživati u Bukovlju, a danas je definiran i ostatak izgleda ligaške ljestvice.

SIKIREVCI – MLADOST 2:2

Sikirevci su zaustavili Mladost, ali na kraju bodom mogu biti zadovoljniji gosti iz Sibinja koji su jako loše krenuli u utakmicu. Sikirevci su imali velikih 2:0, Filip Lekić i Karlo Kokanović zabijali su u 17. i 24. minuti. Kada se već činilo da će labakova momčad na odmor s velikom prednošću ukazao se stasiti Josip Mijić i u 44. minuti vratio Mladost u igru. U nastavku Mladost zahvaljujući Anti Gavranu dolazi do poravnjanja iz kaznenog udarca. Rekli bi u Sibinju – treća sreća – nakon dva promašena jedanaesterca u prošlom kolu. Nedugo nakon poravnanja Mladost je došla i do prednosti u brojčanom stanju, no to je samo kratko trajalo jer su u završnici i oni ostali bez jednog igrača pa je završeno 2:2 u golovima i 10:10 u igračima.

– Jako loše smo ušli u utakmicu, bilo je to baš preopušteno s naše strane što su Sikirevci kazili i iz naših tehničkih grešaka došli do prednosti. Već kroz prvo poluvrijeme smo se posložil, došli do gola i na odmru to do kraja postavili kako treba, u nastavku smo bili bolji, rekao bih da je bilo ralnije da pobjedimo s obzirom na prikazano, ali na kraju rezultat govori svoje. Imali smo dobrih prilika, Matković je pogodio stativu, Abramoviću je loše odskočila lopta.. Što se tiče sezone u globalu sam zadovoljan, krenuli smo s ambicijom da završimo u sredini ljestvice pa je iz tog ugla ovo odlično, iz drugog ugla jasam sportaš i želio bih da smo na vrhu. Na kraju ljestvica realno pokaže svačiju vrijednost. Ja sam zadovoljan jer smo afirmirali mlade dečke Jurića, Milića i Kovačevića koji se nažalost ozljedio u današnjoj utakmici. Pokazali su da imaju kvalitetu za ovu ligu, šteta je da nemamo juniore, Sibinj je velika općina, da to imamo bilo bi puno lakše raditi, no čini mi se da to nije samo naš problem nego problem čitave Slavonije. Za kraj bih želio čestitati Slavoncu na jesenskoj tituli, nogomet se igra za golove i bodove, oni su tu bili najbolji i zaista im iskreno čestitam!  – rekao nam je Dinko Rosandić, trener Mladosti.

KAPTOL – TOMISLAV 4:0

Sjajna partija Kaptola za kraj jesenskog dijela sezone! Poletijeva momčad je efikasnom i atraktivnom igrom prebrisala ono što joj se događalo na početku sezone i na krilima starog velemajstora Mile Pavelića došla do uvjerljive pobjede nad Tomislavom. Iako 4:0 sugerira lak posao za Kaptol nije to bilo niti malo lako, goste iz Andrijevaca slomili su tek u nastavku. Mile Pavelić odigrao je fantastično, postigao tri pogotka i bio prvo ime utakmice, jedan pogodak dodao je Matej Romštein s bijele točke, a dojmljivu partiju prikazao je i Dominik Soldo, koji je nakon što je ušao u igru za 15ak minuta upisao asistenciju i izborio spomenuti kazneni udarac.

– Kad bih trebao kratko opisati utakmicu rekao bih – dobri oni, dobri mi! Prvo poluvrijeme je prštalo od prilika na obje strane, u nastavku smo mi bili bolji, Mile je odigrao sjajnu utakmicu, Soldo kad je ušao isto tako i na kraju je pobjeda zaslužena iako smo igrali bez Jelića i našeg najboljeg strijelca Sadileka. S obzriom kako smo krenuli u sezonu na kraju smo mi to dobro i izvukli, ne izgleda to tako loše! Uz neka pojačanja vjerujem da se u proljeće možemo još dići i primaknuti vrhu ljestvice. Čestitao bih dečkima iz Bukovlja i treneru Petroviću na jesenskom naslovu prvaka  – izjava je Kreše Poletija, trenera Kaptola.

OMLADINAC – ŽELJEZNIČAR 3:1

Josip Ravlić i Dejan Spasojević su za samo 15 minuta slomili otpor Željezničara, prvi s jednim, drugi s dva pogotka. Poraz momčadi s Livade ublažio je Luka Dubac minutu prije poluvremena, dok su u nastavku mreže mirovale.

– Danas smo po prvi put u ovom prvenstvu bili kompletni, odigrali dobro, postigli tri gola, stvorili još nekoliko dobrih šansi koje nismo iskoristili i mislim na kraju zasluzeno slavili.Ova pobjeda nam je bila bitna jer nas ostavlja u gornjem dijelu tablice. Željeznicaru zelim sreću u nastavku prvenstva jer su vrlo dobra momčad – za Sportalo je rekao Ivan Pavković, trener Omladinca.

– Nismo pravi na gostovanjima, pa tako niti danas. Domaćin je bio osjetno bolja momčad, iskoristili su svoje prilike u prvom dijelu, kasnije smo smanjili, pokušali napasti ali nismo bili konkretni u napadu pa je pobjeda Omladinca apsolutno zaslužena – riječi su Borisa Brice, trenera Željezničara.

SVAČIĆ – ZADRUGAR 4:0

Svačić je upisao očekivane bodove protiv Zadrugara koji uoslabljenom izdanju u nije mogao puno više očekivati u Slatniku.  U prvom dijelu jedini strijelac bio je Mario Lucić, a u nastavku Domagoj Ivanagić i Ivan Vrhovac s dva brza gola odlučuju pitanje pobjednika, da bi u završnici pobjedu Svačića dodatno uvećao mladi Bruno Čuljak kojem su za gol bile dovoljne samo 4 minute igre.

– Rekao bih da smo rutinski došli do pobjede, uz četiri pogotka promašili smo još nekoliko prilika, među njima i kazneni udarac. Čestitao bih svim svojim igračima na vrlo dobroj jeseni, posebno se to odnosi na utakmice na domaćem terenu. Idemo se sad odmoriti, pa se dobro spremiti za proljeće u kojem imamo samo jednu ambiciju, a to je popeti se jednu stepenicu više, to je cilj koji nam je uprava postavila, pokušat ćemo ga i ostvariti. Naravno, ovim putem čestitam dečkima iz Bukovlja na naslovu jesenskog prvaka, potpuno su ga zaslužili – komentirao je Mario Tadić, trener Svačića.

– Prvo čestitam domaćinu na zasluženoj pobijedi i želim im sretno dalje. Mojoj ekipi sve čestitke jer i ovako oslabljeni pružili smo solidan otpor. Na kraju polusezone mogu svojim igračima čestitati na solidnoj polusezoni. Ova liga je dosta zanimljiva i mislim da je zadovoljavajuća. Sportalu čestitam na korektnom izvještavanju. Svima pozdrav. – izjava je Josipa Lončarevića, trenera Zadrugara.

Izvor: sportalo.hr

mžnl sb pž jesenski dio