Ispiši ovu stranicu
Petak, 22 Studeni 2019 08:18

KUGLANJE: Pojedinačno prvenstvo Požeško–slavonske županije 2019.

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA / PAKRAC - Nakon kvalifikacija na Gradskoj kuglani u Požegi na kojima je nastupilo ukupno 74 igrača i Gradskoj kuglani u Pakracu gdje je 17 igrača odigralo svoja dva nastupa, 16 najboljih odigralo je finale Pojedinačnog prvenstva Požeško–slavonske županije u Pakracu i Požegi.

Utorak se igrao prvi nastup u Pakracu gdje se najbolje snašao Zdenko Poleto iz Kuglačkog kluba Nove nade, Požega s odigranih 587 čunjeva. Drugo mjesto izborio je Ivan Dujmović KK Obrtnik, Požega s 559 srušenih čunjeva, treću poziciju zauzeo je Darko Zovko s 555 čunjeva a četvrtu Domagoj Tušim KK Papuk, Pakrac s 553 srušena čunja.

U četvrtak se odigrala prava drama na Gradskoj kuglani u Požegi. Odličnim nastupom s 590 čunjeva Vlado Deanović, KK Croatia, Mihaljevci i 529 iz prvog nastupa ukupno 1119, prešao je u vodstvo koje je držao sve do pred kraj zadnjeg bloka igrača u kojemu su nastupila 4 najbolja iz prvog nastupa u Pakracu. Iskusni kuglači nisu se dali iznenaditi.

Odličnim nastupom Ivan Dujmović, KK Obrtnik, Požega s 586 i 559 iz Pakraca (ukupno 1145), preuzeo je vodeću poziciju i zasluženo osvoji 1.mjesto i naslov najboljeg igrača Županije. Vodeći nakon prvog nastupa Zdenko Poleto, KK Nove nade, Požega, s 587 i 546 srušena čunja (1133) osvojio je drugo mjesto, a Željko Lončar koji je iz Pakraca donio 547 srušena čunja s odličnih 575 (1122) domogao se pokala i medalje za 3.mjesto. Vlado Deanović, tako je završio na 4. poziciji koja mu osigurava nastup u finalu Regije Istok.

Da bi drama bila zanimljiva do kraja pobrinu se svakodnevni život i osobne obveze, tako da Lončar i Deanović neće moći nastupiti na finalu Regije, pa će Požeško-slavonsku županiju u subotu 23.11. i nedjelju dan kasnije predstavljati kao prvoplasirani Ivan Dujmović, KK Obrtnik, Požega, Zdenko Poleto, KK Nove nade, Požega, kao drugoplasirani, Darko Zovko, KK Nove nade, Požega s ukupno 1113 srušenih čunjeva kao petoplasirani i Domagoj Tušim, KK Papuk, Pakrac s 1099 kao šestoplasirani.

- Svim našim predstavnicima želimo dobre rezultate u Osijeku, a još bolje u Požegi u drugom nastupu. Pozivamo sve ljubitelje kuglanja i zaljubljenike u ovaj divan sport, kao i predstavnike medija, da nam se prikljuće u nedjelju 24.11. na Gradskoj kuglani u Požegi, gdje će se od 10,00 – 18,00 boriti 32 najbolja pojedinca Regije istok za odlazak na Državno prvenstvo. U goste nam dolaze ponajbolji kuglači iz Osječko–baranjske, Brodsko–posavske, Vukovarsko–srijemske, Virovitičko–podravske i Požeško-slavonske županije – istakao je Hrvoje Bakić.