Utorak, 04 Veljača 2020 09:17

Jan Štampf juniorski prvak Hrvatske u kategoriji U18

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

VELIKI USPJEH PAKRAČKOG KUGLANJA - 

Jan Štampf, 15-godišnji kuglač KK „Slavonski banovac“ iz Pakraca novi je juniorski prvak Hrvatske u kategoriji U18.

Jan je bio najbolji u konkurenciji 43 kuglača mlađa od 18 godina iz cijele Hrvatske koji su se za naslov prvaka borili na prvenstvu koje je održano 1. i 2. veljače u Novskoj.

IMG 7fb91c407b631a9c04ca507d5aa67a42 VJan je prvog dana ostvario najbolji rezultat sa srušenih 554 čunja, a drugoga dana izdržao je pritisak pratitelja i ostvario rezutat od 532 srušena čunja što je bilo dovoljno za ukupno 1086 čunjeva, 8 čunjeva više od drugoplasiranog Svena Marića iz „Zanatlije“ Slavonski Brod“, dok je broncu osvojio Lovro Mikulec iz „Zaboka“ s rezultatom od 1077 čunjeva.

Trener Tomislav Luksetić, koji Jana trenira već petu sezonu, pohvalio je Janov nastup, prije svega njegovu zrelost i mirnoću. „Malo slabije je otvorio oba nastupa, ali se onda dizao tijekom meča. Drugoga dana je imao problema na trećoj stazi, ali i tu je pokazao mirnoću i na posljednjoj stazi odličnim kuglanjem doslovno je podigao publiku na noge i zaslužio pljesak i ovacije srušivši čak 6 „devetki““, rekao je trener Luksetić.

U Novskoj su se natjecala još 3 mlada pakračka kuglača. Janov brat Fran Ivošević (16), također član KK „Slavonski banovac“ osvojio je 21. mjesto s 999 čunjeva. Marko Škondro (14) član KK „Pakrac“ osvojio je 27. mjesto (933 čunja), dok je Niko Kalvi završio na 32. mjestu (857). Luksetić, koji trenira i Matka i Niku, opravdao je njihov nešto slabiji nastup jer zbog nedavne prehlade nisu bili u najboljoj formi, a ističe kako je Kalvi u studenom prošle godine u kategoriji U14 osvojio 3. mjesto u Hrvatskoj.

Ovo je najveći uspjeh mladih kuglača s područja Pakraca, a Jan si je ovim uspjehom vjerojatno otvorio vrata juniorske reprezentacije Hrvatske, uz naglasak da u ovoj kategoji može nastupati još pune tri godine.

Mladim kuglačima „Slavonskog banovca“ i „Pakraca“ slijedi nastavak natjecanja u Regionalnoj ligi mladih, a parovi Štampf-Ivošević i Škondro-Kalvi nastupiti će 21. veljače na parovnom prvenstvu Hrvatske koje će biti održano u Otočcu.