Utorak, 31 Siječanj 2012 14:20

Brončanog Marka primio župan Aladrović

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

NAKON USPJEHA MARKA KOPLJARA KOJI JE POSTIGAO KAO ČLAN RUKOMETNE REPREZENTACIJE HRVATSKE  -

POŽEGA – Nakon velikog uspjeha Marka Kopljara koji je postigao kao član rukometne reprezentacije Hrvatske i osvajanja brončane medalje, čestitao mu je na uspjehu župan Marijan Aladrović, koji je za brončanog Marka priredio prijem. Marko je županu Aladroviću poklonio dres sa svojim imenom, a od župana je na dar dobio monografiju Požege. Marku je čestitke uputio i pleternički gradonačelnik i saborski zastupnik Franjo Lucić, koji je istakao da smo možda postali malo i neskromni očekujući uvijek zlatnu medalju, jer je i ova brončana veliki uspjeh, posebno kada se pogleda da su rukometne velesile ostale daleko za nama.

- Nama je drago da je jedan naš Požežanin osvajač medalje, ne prve, jer su već osvajali i prije, i da je dobio mjesto u idealnoj rukometnoj  momčadi Europe – rekao je župan Aladrović izražavajući žaljenje što naši navijači nisu mogli ići na utakmicu, jer je dosta Požežana pokušalo, ali dalje od granice ih nisu puštali.P2014149

- Bilo je dosta naporno, ali smogli smo snage i u zadnjoj utakmici pobjedom došli do brončane medalje. Bili su vrlo teški uvjeti i mislim da smo postigli dobar rezultat, najviše što je ekipa mogla postići. Satisfakcija svemu tome je dobiti i nagradu na kraju. Zasluga je to cijele ekipe, a eto meni se sada malo otvorilo, slijedeći puta to može biti netko drugi. Naša najveća snaga je što na svim pozicijama imamo po dva odlična igrača – rekao je Kopljar, koji dodaje da to što je Hrvatska ostala u vrhu treba najviše cijeniti, jer nema moćne Francuske, Njemačke, Španjolske, Švedske, Rusije, koji će se vjerojatno dići na slijedećim natjecanjima.

U narednih pola godine me puno toga očekuje, nema stajanja ni pauze, već sutra počinju pripreme za Seha ligu, zatim u Švedsku gdje igramo ligu prvaka, pa pripreme za Olimpijadu. Osobna želja mi je otići na Olimpijadu, što je sigurno želja svakog sportaša. Tu su najbolji sportaši na jednom mjestu, ta ideja je strašna, a normalno ako bi još uzeli medalju, to je kraj svijeta – rekao je Kopljar, koji još nije dobio nikakve ponude za odlazak, no želja mu je da se prvo naspava jer za vrijeme natjecanja malo su spavali, od nervoze i napetosti ne može se spavati.

Marko je čuo za ideju mladih sa Sajmišta da se pokrene akcija i tamo uredi igralište sa sportskim terenima, i to podržava, jer je i sam kao školarac imao problema s prostorom. Igrali su kaže nogomet na ulici što nije primjereno, i smatra da se mladima na Sajmištu mora napraviti prostor za sport, da je to bitno da djeca izlaze van i bave se sportom, ali ne mora se igralište zvati po njemu iako potiče sa Sajmišta.