Četvrtak, 17 Travanj 2014 14:40

Mladi šahisti GŠK Požega prvaci Slavonije i baranje

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Podršku za državno natjecanje dao im gradonačelnik Neferović

 POŽEGA – Najmlađi požeški šahisti GŠK Požega postali su prvaci Slavonije i Baranje, 1. ali i 2. kadetske lige. Uspjeh je još impresivniji, kaže sportski direktor kluba i veliki šahovski entuzijast Nenad Vlašić, kada se pogledaju rezultati s kojim su došli do pobjede, u 1. ligi sa pobjedom u svih 18 mečeva, a u 2. ligi sa 17 pobjeda i jednim remijem. Sada ih očekuje odlazak na državno natjecanje gdje očekuju plasman među pet klubova iz cijele Hrvatske, koje se igra cijeli tjedan, po sistemu svi sa svima. Povodom tog dobrog uspjeha primio ih je i požeški gradonačelnik Vedran Neferović sa svojim zamjenikom Darkom Puljašićem.
IMG 3918Čestitajući im prije svega na ovim odličnim rezultatima gradonačelnik Neferović je obećao i pomoć, posebice kod osiguravanja boljeg i šahovski kvalitetnijeg trenera koji bi ove mlade i nadarene talente svakako odveo i dalje. - Kad bismo imali u drugim sportovima takve uspjehe, da nam kadeti i mlađi kadeti budu u vrhu liga i da mogu imati nastupe na državnom prvenstvu, onda bismo mogli reći da smo kod mladih ljudi u sportu postigli veliki uspjeh. Svima vam čestitam što ste toliko uporni, što toliko trenirate i dolazite u šah-klub. Želim vam da se dobro pripremite i budete spremni za državno natjecanje – dodao je gradonačelnik Neferović, darujući mlade šahiste knjigom i velikom čokoladom.
Kapetan prve ekipe Borna Vlašić predstavio je svoju pobjedničku ekipu koju sačinjavaju Nora Pisker, Lana Skukan, David Marčinković, Tibor Kakuk i Matko Radojčić. Kapetan druge ekipe Erik Hajpek predstavio je svoju još mlađu ekipu učenika nižih razreda osnovne škole koju sačinjavaju Tomislav Čuljak, Roko Vlahov, Egon Hajpek, Ana Šain i najmlađi Ivano Pisker. Njihova kvaliteta, istakao je Nenad Vlašić je u tome što oni svi mogu igrati na svim tablama. Obično se najbolji stavlja na 1. tablu, pa na ostale po kvaliteti igranja, no oni su svi ujednačeni i mogu igrati na svim tablama, a i ove iz prve ekipe uspješno mogu zamijeniti igrači iz druge ekipe jer su također kvalitetni, što će se uskoro i desiti jer ovi stariji iz 1. ekipe prelaze u stariju kategoriju.IMG 3922