Subota, 19 Travanj 2014 15:23

Luks racing team na Cross country utrci

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

SLAVONSKA BRDSKO BICIKLISTIČKA LIGA – 2. utrka

VUKOVAR - Vožena je druga utrka Slavonsko brdsko biciklističke lige kao Cross country utrka u Vukovaru, na kojoj su nastupili požeški biciklisti BK Lux racing team. Požeški biciklisti su nastupili u kategorijama Elite, Master A, Master B, Kadeti i Žene.
 - Na startu kategorije Kadet smo imali dva naša biciklista, i to Zvonka Pedić koji je i inače u kategoriji Kadet i Mirka Budimlić koji je inače kategorija Početnika, ali po pravilniku Slavonske lige mora voziti u kategoriji Kadet. U dosta jakoj konkurenciji mladih biciklista iz Slavonije i Srbije naši biciklisti su pokazali i dokazali da su konkurentni i da sa pravom možemo očekivati dobre rezultate od njih u ovoj sezoni.
Zvonko Pedić je utrku od tri kruga, stazu ukupne dužine 13 kilometara završio na postolju, osvojivši treće mjesto. Mirko Budimlić, iako u jačoj konkurenciji Kadeta istu dužinu staze, utrke, je odvozio kvalitetno i osvaja 6. mjesto. Hvale vrijedan rezultat našeg početnika – kaže predsjednik Igor Marač.
U kategoriji Master A nastupa biciklista Josip Jurić koji vozi ukupno 4 kruga, što je staza dužine 17 kilometara, no na 14 kilometru dolazi do pucanja zračnice na zadnjem kotaču Josipovog bicikla. To ga ne sprečava da zadnjih skoro 4 kilometra gura bicikli, trči i u cilj ulazi kao drugoplasirani.
U kategoriji Master B, kategoriji stariji veterana boje požeškog kluba brani Krešimir Pavičić, koji od starta pa do cilja drži drugo mjesto i utrku završava na drugom mjestu.
Ovom utrkom Slavonske lige biciklisti požeškog kluba kreću sa pripremama za utrku u Austriji koja se vozi 11. svibnja u Grazu.