Ponedjeljak, 21 Travanj 2014 11:07

3. HNL Istok - 23. kolo

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Tako se igra za gledatelje

 SLAVONIJA – MLADOST     1:0
POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 250. Sudac Matić (Osijek) 6, pomoćnici Batinić i Novaković.
STRIJELAC: 1:0 – Pavelić (19).
SLAVONIJA: Bošnjak, Pavelić, Jan Neruda, Pavličević, Tomić, Jo. Neruda, Darmopil (od 90 Rehak), Jagodić, (od 63. Včelik), Parmaković, Zeba, Peharda, (od 74. Novak). Trener Željko Mitrović.
MLADOST: Pintarić, Maras, Perić (od 58. Novoselac), Tadić, A. Andričević, Šimunović, Aganspahić, Čakalić, Božić, (od 76. Lukadinović), Knezović (od 78. Čaić), Šimičić. Trener Milan Janmović.
IGRAČ UTAKMICE: Mile Pavelić.  
Po dosta hladnom i kišovitom vremenu obje momčadi su svojom igrom opravdale očekivanja oko 250 gledatelja. Gledatelji su vidjeli možda i najbolju utakmicu ovog proljeća u Požegi. Slavonija je potpuno zaslužila pobjedu, koja je prema prilikama trebala biti izražena većim rezultatom, a da tako nije bilo najviše zasluga ima gostujući vratar Pintarić uz nespretne napadače Slavonije. Slavonija je došla u vodstvo u 19. minuti nakon što je Darmopil uposlio Pavelića, koji se našao na oko 20 metara od vrata gostiju. Manirom iskusnog strijelca, pogledao je gdje se Pintarić nalazi i dobro odmjerenim udarcem pogodio lijevi kut Pintarićeva gola, koji je ostao ukopan. Gosti su pokušavali slagati igru, no nisu uputili pravi šut na vrata Slavonije, jer je obrana Slavonije igrala vrlo odlučno i odgovorno. U 35. minuti druga velika prilika Slavonije za povećanje rezultata. Jagodić je izbio sam pred Pintarića i kada se očekivao pogodak, njegov dosta slab šut Pintarić hvata. Početkom drugog poluvremena u dvije minute dvije prilike za Slavoniju. Prvu je imao Pavelić, a drugu Jagodić i opet nema povećanja rezultata. Gosti su prvu priliku imali u 63. minuti nakon kornera s desne strane. Nabačenu loptu na prvu stativu jedan od igrača Mladosti glavom šalje preko gola. Slavonija pomalo pada u igri, a gosti preuzimaju inicijativu no bez prave prilike za pogodak, jer obrana Slavonije djeluje dosta sigurno. U 69. minuti nova velika prilika za povećanje rezultata. Darmopil je proigran od Pavelića, izašao sam pred Pintarića na desetak metara. Kada se očekivao pogodak, loptu je poslao pored desne stative van svakog nogometnog rezona. Pomalo se pojavio bojazan da bi gosti mogli kazniti ove propuštene šanse, no na sreću Bošnjak je pokazao u pojedinim trenutcima veliku sigurnost kod centriranih lopti pred vrata Slavnije. U 75. minuti nova prilika za Slavoniju. Kontra napad Slavonije povukao je Josip Neruda i na desno krilo izbacio Včelika, koji je pobjegao svom čuvaru, ušao u kazneni prostor i kada se našao oči u oči s Pintarićem, šutirao je s 15-16 metara pored druge stative. Na kraju čestitke i jednoj i drugoj momčadi na borbenoj i beskompromisnoj igri a igračima Slavonije na pobjedi i tri boda.