Utorak, 21 Veljača 2012 15:40

Ivica Kostelić boravio na Omanovcu

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

DRUŽIO SE S GRAĐANIMA, SAVJETOVAO SKIJAŠE I DAVAO POTPISE   -

OMANOVAC - Ivica Kostelić, prošlogodišnji pobjednik i trenutno vodeći u skijaškom Svjetskom kupu, ove je nedjelje po treći puta posjetio skijašku stazu na Omanovcu, koja nosi njegovo ime. Pozvali su ga Pakračani iskoristivši njegov boravak u obližnjim Daruvarskim toplicama. – Ivica je naš prijatelj ali nažalost, dođe ovdje uglavnom kada ima problema sa zdravljem i kada je na liječenju u Daruvaru. No, drago nam je što je spremno prihvatio naš poziv na druženje s građanima i što se svima, koji su to htjeli dao autogram i fotografirao se. Pripremili smo 400 kartica za građane na koje se mogao potpisati. Naravno, potpisivao se i na jakne, hlače i druga mjesta  i tako pokazao iznimnu strpljivost i ljubaznost – kazao je gradonačelnik Pakraca Davor Huška.8kostelic

Pakrački ljubitelji skijanja, inače članovi planinarskog društva Psunj, skijašku su stazu u neposrednoj blizini planinarskog doma počeli uređivati sami 1999. godine. Uz pomoć donatora u međuvremenu su ju i produžili, osvijetlili i nabavili stroj za uređenje staze, ratrak, te postavili malu vučnicu. Ivica Kostelić prvi puta je stazu posjetio 2003. godine kada joj je službeno postao kum staze. Pakrački skijaši su prije nekoliko godina osnovali i skijaški klub te preko donatora iz Italije nabavili veći ratrak i veću vučnicu koju tek treba postaviti. – Ivicin boravak smo iskoristili i da ga zapitamo za poneki savjet oko uređenja staze, mogućnosti da za djecu organiziramo natjecanja i slično. Inače, njegov dolazak u Pakrac u nekoliko navrata u mnogome je među mladima pobudio interes za skijanje pa je posljednjih godina 50-tak djece, uz pomoć nas starijih, naučilo skijati - kazao je tajnik skijaškog kluba Goran Nikles.

- Nadam se kako ću se natjecanjima vratiti u Kranjskoj Gori 10. I 11. ožujka a prije toga slijedi mi tjedan dana treninga - kazao je Ivica na Omanovcu te dodao kako njegova bitka za mali kristalni globus u slalomu još nije izgubljena.

Inače, kako bi što više Pakračana i Lipičana moglo doći na druženje s Ivicom Kostelićem, Grad Pakrac je organizirao besplatan prijevoz do Omanovca. Svom gostu domaćini su ponudili slavonski grah, konjsku salamu i luk. - Mi smo namjeravali pripremiti nešto drugo ali, bila je to Ivicina želja - rekao je gradonačelnik Huška.     (vm)