Ponedjeljak, 21 Srpanj 2014 10:33

Domaćinima treće mjesto ekipno

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ODRŽANO 20. PRVENSTO HRVATSKE U FIELD SAMOSTRELU U ORGANIZACIJI GSD „POŽEGA 1871.“  -

 Izabrani i članovi reprezentacije za nastup na Svjetskom prvenstvu koje se održava za dva tjedna u Frankfurtu.

 Proteklog vikenda u Požegi je održano 20. Prvenstvo Hrvatske u field samostrelu. Na Rekreacijskom centru u organizaciji Građanskgo streljačkog društva "Požega 1871" u dva dana natjecanja nastupili su najbolji hrvatski strijelci u pojedinačnoj juniorskoj, ženskoj i muškoj te u ekipnoj konkurenciji. Natjecanje je svečano otvorio gradonačelnik Požege, gospodin Vedran Neferović uz predsjednika GSD "Požega 1871" Domagoja Soukupa i dopredsjednika kluba Sinišu Kuzmanovića dok je hrvatsku himnu na saksofonu odsvirala Dora Špoler. 

Ekipni prvaci Hrvatske su postali strijelci PGSD Zagreb (Branka Pereglin, Nikolina Krivanek i Sanja Komar) dok su drugo mjesto osvojili strijelci SD Dubrava 1094 Domagoj Pereglin, Tihana Odlešić Kačavenda i Valentina Pereglin), a treće mjesto domaćini GSD "Požega 1871" (Zoran Špoler, Krunoslav Vukelić i Jovan Malbašić).
Nakon dva dana natjecanja naslov državnog juniorskog prvaka osvojio je Ivan Kelečić iz PGSD Zagreb, drugi je bio Stjepan Borak iz SD Dubrava, a treći Luka Štrbenac isto iz SD Dubrava. Od Požežana u juniorskoj konkurenciji nastupio je Marijan Krvarić iz SK Požega koji je osvojio 6. mjesto.
Kod žena prvakinja Hrvatske postala je Branka Pereglin iz PGSD Zagreb, koja je obranila prošlogodišnji naslov. Njoj je to bila 13. titula državne prvakinje na otvorenom (od 19 nastupa), drugo mjesto osvojila je Valentina Pereglin iz SD Dubrava 1094, a treće mjesto Nikolina Krivanek iz PGSD Zagreb. Maja Grdiša iz SK Požega osvojila je 6. mjesto.
U muškoj konkurenciji titulu je obranio Domagoj Pereglin iz SD Dubrava 1094 kojem je to 7. naslov u seniorskoj konkurenciji, drugo mjesto osvojio je Andrej Krstinić iz Dub Malinska, dok je treći bio Marijan Kajfeš iz SD Dubrava 1094. Zoran Špoler iz GSD "Požega 1871" osvojio je četvrto mjesto, Jovan Malbašić isto iz GSD "Požega 1871" osvojio je šesto mjesto, Hrvoje Mesić iz GSD "Požega 1871" sedmo mjesto, Ivica Tomljanović iz SK Požega osmo mjesto, a Krunoslav Vukelić iz GSD "Požega 1871" deveto mjesto.
Nakon održanog prvenstva Hrvatske, koje je ujedno bilo i 3. izborno za SP u Frankfurtu (Njemačka), stručna komisija za samostrel, na temelju pravila za izbor reprezentacije kroz kvalifikacijska natjecanja odredila je reprezentaciju Hrvatske koja će braniti boje Hrvatske u Frankfurtu od 6. kolovoza. Na popisu ove godine su kod žena Branka Pereglin, PGSD "Zagreb", Valentina Pereglin, SD "Dubrava 1094", Nikolina Krivanek, PGSD "Zagreb“, Sanja Komar, PGSD "Zagreb", kod muških Domagoj Pereglin, SD "Dubrava 1094“, Andrej Krstinić, ŠSK "DUB" Malinska, Marijan Kajfeš, SD "Dubrava 1094" te juniori Ivan Kelečić, PGSD "Zagreb", Valentina Kozumplik, SD "Dubrava 1094", Donik Begaj, ŠSK "DUB" Malinska i kadeti Martin Oborovečki SD Veliko Trgovišće, Stjepan Borak, SD "Dubrava 1094", Luka Štrbenac, SD "Dubrava 1094".
Kao jednu zanimljivost treba spomenuti kako je ovo 17. svjetsko prvenstvo nakon 20 godina ponovno u Njemačkoj, a hrvatska reprezentacija je upravo na tom prvenstvu (Wiesbaden) nastupila prvi puta gdje je ženska ekipa (Branka Pereglin, Sanja Komar i Gorana Stojnić) osvojila srebrnu medalju dok je Branka Pereglin ušla u finale i osvojila 4. mjesto. Nakon tog velikog natjecanja Branka je na svakom svjetskom i europskom prvenstvu nastupila i osvojila pojedinačnu medalju! Na tom, za Hrvatsku prvom, SP-u je njena kćer Valentina bila sa njom kao 7-mjesečna beba, a na ovom prvenstvu je u istoj ekipi, ali će sigurno biti i velike protivnice na natjecanju, što je svakako rijedak slučaj u sportu. Treba napomenuti da je hrvatska ženska ekipa favorit za obranu naslova svjetskih prvakinja, a što još treba potvrditi na vatrenoj liniji.