Ponedjeljak, 21 Srpanj 2014 11:05

Mirko Budimlić doprvak Hrvatske u brdskom biciklizmu

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

BICIKLISTI LUKS RACING TEAMA NA PRVENSTVU HRVATSKE  -

POŽEGA - U nedjelju 20. srpnja u okruženju Crikvenice se održala XCO utrka Podbadanj 2014. koja se vozila i kao Nacionalno prvenstvo Hrvatske u kategoriji Cross Country. Nastupili su svi najbolji klubovi i najbolji vozači iz Hrvatske u kategoriji Cross Country, kategoriji brdskog biciklizma, a Biciklistički klub LUKS Racing Team Požegaje na utrci Nacionalnog prvenstva nastupio je sa 4 biciklista natjecatelja.
U kategoriji Veterana u konkurenciji 15 natjecatelja nastupio je Krešimir Pavičić koji je po vrlo sparnom i teškom vremenu, unatoč zdravstvenim problemima u tjednu prije utrke, utrku završio na 12. mjestu.
U kategoriji Elite nastupio je biciklista Josip Mlakar koji je ovu sezonu nastupe na XC utrkama podredio utrkama triatlona i na Nacionalnom prvenstvu je zauzeo 16. mjesto.
Nade požeškog kluba i požeškog biciklizma Zvonko Pedić i Mirko Budimlić nastupili su u svojim kategorijama Kadeta i Početnika do 14 godina.
20140720 155010- Zvonko Pedić je u kategoriji Kadet zauzeo vrlo dobro šesto mjesto. Treba napomenuti da je to Zvonku prvo Nacionalno prvenstvo i da je treninzima za ovo prvenstvo puno napredovao u početku svoje karijere bicikliste natjecatelja. Ovaj rezultat mu je podstrek za daljnje treniranje i treniranje tijekom zime kako bi u sezonu 2015. ušao spreman i kako bi nagodinu napao postolje nacionalnog prvenstva.
Treba sa naglaskom spomenuti mladog biciklistu, člana LUKS Racing Teama, Mirka Budimlića koji je na Nacionalnom prvenstvu 2014. godine osvojio srebrnu medalju i mjesto doprvaka Hrvatske u brdskom biciklizmu u kategoriji Početnici do 14 godina.
Prošle godine Mirko je odvezao svoje prvo Nacionalno prvenstvo koje se održavala u Pakracu i tad je osvojio četvrto mjesto. Upornim radom, treninzima, kako bi rekli neki treneri, u krvi i znoju, Mirko je provodio vrijeme na biciklu trenirajući za ovogodišnje Nacionalno prvenstvo – istakao je Igor Marač, predsjednik biciklističkog kluba, pohvalivši mladog vozača koji je i odličan učenik, a bez obzira na kišu, sunce ili sparinu, svakodnevno nakon školskih obveza odrađuje svoj trening.