Petak, 29 Kolovoz 2014 13:18

S Oriolikom uvijek neizvjesno

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

NK SLAVIJA DOČEKUJE ORIOLIK OVE SUBOTE  -

 PLETERNICA - Nakon pomalo iznenađujuće pobjede nogometaša Slavije u Koprivnici igrači trenerskog dvojca Bognar-Pavličević ovaj tjedan se s osmjehom na licu pripremaju za susjedski derbi protiv dugogodišnjih sportskih rivala iz Oriovca. Nakon nekoliko sezona provedenih u identičnoj trećoj ligi u kojoj su participirali i klubovi središta Varaždin Slavijaši nisu niti jednom uspjeli pobijediti Koprivnicu na njihovom terenu. Istini za volju svojim nesmotrenim startom puno je pripomogao i igrač Koprivnice Antonio Brzoja koji je za trenutak neopreznosti zasluženo dobio crveni karton. Za glavnog suca Križaića nije bilo dvojbe te ga je već u 13. minuti utakmice poslao na tuširanje. Igrači Slavije taj poklon su objeručke prihvatili i vodstvo domaćina pogocima Valentića, Jakovljevića i Žuljevića preokrenuli u svoju korist te na kraju razveselili sve svoje simpatizere.
Da igrač više ne mora biti presudan u osvajanju bodova na svojoj koži prošle godine, upravo u susretu sa svojim suparnikom u drugom kolu Oriolikom, osjetili su Pleterničani kada su uz vodstvo i čak dva igrača više bili u podređenom položaju, primili pogodak i do zadnjeg sučeva zvižduka strahovali od mogućeg iznenađenja. To je dovoljan pokazatelj kakve su inače utakmice ova dva kluba, vrlo interesantne i do samog kraja neizvjesne. Ne sumnjamo da će i ova biti isto takva.
Raspoloženje u suprotnim taborima je različito pošto su Oriovčani u prvom kolu kiksali na domaćem terenu te će zasigurno pokušati isprati gorak okus domaćeg poraza dobrom igrom i osvajanjem bod(ov)a u Pleternici dok će Pleterničani u pozitivnom ozračju pobjedom nastojati potvrditi mudro odigranu utakmicu i pobjedu u gostima.
Zanimljivost ovogodišnjeg susreta ovih protivnika je da je sadašnji trener Oriolika Predrag Samardžija koji je u dva navrata bio trener Slavije i sigurno će znati pripremiti svoje igrače na uvjete i postavku igre kolege iz pleterničkog kluba, dok s druge strane statistika puno govori o mogućem ishodu utakmice, naime rijetko koji gost se iz Pleternice vraća kući s bodovima.
Na obje strane u subotu se očekuju dva bivša igrača drugoligaša NK Lučko: u Slaviji igra Tomislav Žuljević, a u Orioliku se očekuje Goran Jurić koji se vratio nakon neuspjele drugoligaške epizode u svoj klub.
Dobri su to argumenti za sve gledatelje da pohode stadion Stjepan Zdenko Šivo u Pleternici u subotu 30. kolovoza, utakmica započinje u 17.30.