Ponedjeljak, 27 Listopad 2014 12:21

Pobjeda u Koprivnici: "Protiv Virovitice nam je potrebna pomoć publike"

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

RUKOMET MUŠKI: 2. HRL sjever -  5. kolo

 KOPRIVNICA – POŽEGA 24:26 (13:16)

 KOPRIVNICA – SD Fran Galović, gledatelja 200. Suci Cingesar (Varaždin) i Mraz (Trnovec Bartolovečki).

 KOPRIVNICA: Kušević, Zrakić 1, B. Peričić 1, Juratović 2, Dujaković, L. Peričić, Karlović 5, Firšt, Šešelj 3, Baniček 5, Cmarko, Pranjić 4, Peić 2, Rojčević, Markovinović 1, Hmelina. Trener Nenad Smiljanec.

 POŽEGA: Čosić, Raguž 6, Blagojević, Tomičić 5, Bubalo, Grgurić 5, Šimić 1, Đuroković, Didić 5, Galić 4, Stipanović, Franjić. Trener Dario Anić.

 Iako su na utakmicu u Koprivnivcu rukometaši Požege otišli oslabljeni bez Balenovića, Jurkovića i Štetića uspjeli su osvojiti dva boda u vrlo dobroj igri. Tijekom cijele utakmice rukometaši Požege su imali rezultatsku prednost koja je iznosila od 2 do 6 pogodaka. Odličnom igrom u obrani i raspoloženim vratarom Bubalom domaći igrači nisu mogli pokvariti raspoloženje i veselje igrača Požege. Nakon prvog poluvremena Požega je imala prednost od tri pogotka (13:16). U drugom poluvremenu efikasni Didić, Raguž i Tomičić držali su domaćina na pristojnoj distanci iako su pred kraj susreta došli u dva navrata na samo pogodak zaostatka (22:23, i 23:24). Dvije minute prije kraja utakmice kada su domaći rukometaši tražili spas da osvoje barem bod kod rezultata 23:24 mladi vratar Požege Antonio Čosić je obranio sedmerac i tako praktički osigurao ekipi priliku za mirniju završnicu, što su iskoristili i utakmicu priveli kraju s prednošću od dva pogotka i na kraju pobijedili 24:26. Naredni vikend se ne igra kolo, a 8. studenog Požega dočekuje u dvorani Grabrik Viroviticu, koja je u pet kola ostvarila pet pobjeda i nalazi se na čelu tablice, dok je Požega s jednom izgubljenom utakmicom na drugom mjestu, pa je to utakmica derbija jesenskog dijela prvenstva.

- Mi smo u Koprivnici imali dobru igru u obrani, bez obzira što smo igrali bez dva vrlo ključna igrača Balenovića i Štetića. Naša prednost je bila dovoljno velika da se na kraju veselimo. Međutim sada imamo dva tjedna vremena da se dobro pripremimo za derbi utakmicu u Požegi 8. studenog protiv Virovitice. Tu ne bi smjeli kiksati, jer ako tu utakmicu ne riješimo u svoju korist i ne izjednačimo se s bodovima s Viroviticom, za nas bi moglo biti gotovo prvenstvo, jer bi nam Virovitica pobjegla 4 boda što bi bilo do kraja prvenstva teško nadoknadivo. Zbog toga će nam biti potrebna pomoć naše publike pa ih pozivam u dvoranu Grabrik da nam pomognu kako bi ostvarili pobjedu - rekao nam je trener RK Požege Dario Anić.