Ponedjeljak, 19 Ožujak 2012 10:28

13. memorijalni kuglački turnir

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

SPORTSKA UDRUGA SLIJEPIH ZLATNA DOLINA  -

POŽEGA – Sportska udruga slijepih grada Požege i Požeško-slavonske županije Zlatna dolina bili su domaćinima 13. Memorijalnog kuglačkog turnira A. Obradović i D. Jaroš koji se igrao povodom Dana grada Požege. Ovaj turnir ujedno se bodovao i kao 5. Kolo 1. HKL za slijepe i slabovidne, a odigran je na Gradskoj kuglani na četiri staze. Turnir je ispred pokrovitelja otvorio gradonačelnik Požege Zdravko Ronko.

Natjecale su se ekipe iz Rijeke, Karlovca, Zagreba, Osijeka, Slavonskog Broda i Požege. Natjecanje je održano u pojedinačnoj konkurenciji žena i muškaraca, i ekipno, u kategoriji slijepih i kategoriji slabovidnih osoba.

Nakon cjelodnevnog natjecanja pobjednik ekipni je bila ekipa SKS Zagreb, ispred ŠRKS Rijeka, a ŠUS Zlatna dolina Požega zauzeli su četvrto mjesto.

Pojedinačno u ženskoj kategoriji najbolja je bila Evica Šerfez iz ŠRUS Slav. Brod, ispred Željke Peška iz Zlatne doline Požega. Njena kolegica iz ekipe Nevenka Jonjić zauzela je peto mjesto. Kod muških najbolji su bili Zagrebčani, pa Riječani, a naši natjecatelji su se plasirali u B1, K Prevendar na osmo mjesto, u B“ A. Kovačević na četvrto mjesto, a u B3 Josip Banović zauzeo je sedmo mjesto.

Slijepi kuglači imaju odigrati još jedno kolo, a najbolji odlaze na Europsko prvenstvo slijepih i slabovidnih osoba.