Petak, 21 Studeni 2014 11:43

Slavonija zna i može puno bolje

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

SLAVONIJA U ZADNJEM KOLU IDE U GOSTE VIŠNJEVCU  -

 POŽEGA – Utakmica protiv Međimurja je pokazala da nije bilo zabluda oko kvalitete igrača Slavonije na početku prvenstva nego je u Slavoniji definitivno prisutan drugi problem. Momčad je stvorila kao i u prethodnim utakmicama na svom terenu (Đakovo, Varaždin) dosta prilika za pogotke a realizacija je bila vrlo skromna. Slavonija je u dosadašnjim utakmicama iskoristila oko 30 - 40 % izglednih prilika i uz konstataciju da je momčad bez snage za 90 minuta igre pod određenim opterećenjem, vrlo sigurno se mogu ove dvije varijable povezati s uspjehom momčadi.

Protiv Međimurja igrači su se trudili i uspjeli su iznijeti utakmicu do kraja i osvojiti tri boda, ali da su neki završili s grčevima u ne baš oštrom tempu utakmice mogu se potkrijepiti ovakva razmišljanja. Zašto je to tako odgovor moraju znati u stručnom stožeru. Do kraja prvenstva ostaje još jedno kolo, a to je dosta teško gostovanje u Višnjevcu. Višnjevac je apsolutni favorit, ali zar Slavonija nema pravo nadati se da se u Požegu vrati neporažena. Suludo je reći da će se osvojiti tri boda, ali zašto jednom ova momčad ne bi iznenadila svoje navijače i tako im na kraju donijela samo malo slastice za gorčine, koju su im priredili tijekom ovog prvenstva.

Momčad Slavonije to može uz veliki trud i pametnu taktiku pa neka pripreme u ovom tjednu budu u ovom nastojanju. Nije samo to razlog da se pokuša nešto napraviti, nego Slavonija nije daleko odmakla od dna tablice i već poslije Višnjevca ponovno se može naći na predzadnjem mjestu što će svi u gradu ocijeniti velikim neuspjehom. Zbog toga je poruka igračima i stručnom stožeru krenite hrabro a hrabre ponekad prati sreća.