Ponedjeljak, 26 Ožujak 2012 21:20

Najbolji letači Slovenci

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

PARA POŽEGA 2012. – NATJECANJE PARAGLAJDERA  -

POŽEGA - Natjecanje paraglajdera Para Požega 2012, koje je uz potporu grada Požega organizirao LK Bumbar iz Požege, uspješno je završeno nakon odgađanja zbog poteškoća sa vremenom.

DSC06028Natjecanje koje je planirano za subotu produljeno je i u nedjelju, ali letačima nije bio problem produljiti boravak jer su se oduševili Požegom i Zlatnim Lugom koji je ponudio svoj prostor za polijetanje paraglajdera.

Na natjecanju je nastupilo desetak paraglajdera iz Koprivnice, Zagreba, Garešnice, Zlatara, Slav.Broda i Požege, a nastupila su i trojica letača iz Slovenije.

DSC06045Na natjecanju je bilo potrebno iz zraka pogoditi dvije mete na zemlji i pri slijetanju pogoditi u centar kruga. Nakon prvog kruga najbolje rezultate imali su Zoltan Bartaky iz Požege i Zlatko Ljubić iz Virja ali zbog problema sa motorima nisu mogli odraditi zadatak u drugom krugu. Na kraju najuspješniji su bili Slovenski letači, Erik Fužir, Simon Štumpf, te Primož Zajc.

Na kraju natjecanja sudionici su zaključili  kako su nepovoljne vremenske prilike i produljenje natjecanja na dva dana ustvari pozitivno utjecale na njih i da bi svakako iduće godine došli u Požegu na minimalno dva dana. Oduševili su ih tereni trurističkog naselja Zlatnog luga, a vlasnik Thomas Pandžić je obećao već ove godine dodatno urediti i produžiti  uzletište za paraglajdere.