Četvrtak, 15 Siječanj 2015 10:13

Prva pripremna utakmica protiv Libertasa iz Novske

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NOGOMETAŠI SLAVONIJE POČELI PRIPREME ZA DRUGI DIO PRVENSTVA - 

 POŽEGA -  Trenerski tandem Ninoslav Parmaković i Nevio Berdi okupili su na igralištu kraj Orljave igrače Slavonije u prvom ovogodišnjem sastanku tako zvanoj prozivci pred početak priprema za proljetni dio natjecanja u 3. HNL istok. Dobro je poznata činjenica da je Slavonija ostvarila vrlo slab rezultat i sada se pred stručni stožer i igrače IMG 1732postavlja konkretna zadaća, a to je da se što prije izađe iz opasne zone koja će garantirati mirnu završnicu i što bolji rezultat na kraju prvenstva. Na prozivci je bilo čak 27 igrača od kojih je pet novih igrača. Svoju pristupnicu da postanu igrači Slavonije već je ranije potpisao Valentino Podobnik (Bsk Buk), a prvog dana priprema Josip Martinović (Cibalia) i Miro Lujić (Požega). Na probi su dva mlada igrača Matija Romštajn (Dinamo Vidovci) i Bruno Golić (Sloga Trenkovo), koji će proći pripreme i ako se nametnu mogli bi postati članovi Slavonije. Na preporuku trenera juniora Krešimira Brkića u pripreme seniora uključiti će se osim onih koji su jesenas bili u kadru još nekoliko juniora. Nakon obraćanja igračima  predsjednika Krunoslava Prpića na travnjak su izašli slijedeći igrači: Bošnjak, Rezo, M. Vasić, Jan Neruda, Matanović, Zlomislić, Podobnik, Kalić, Romštaj, Josip Neruda, Darmopil, Vukoja, Žafaranić, Lujić, Kolembus, Golić, Plešić, Martinović, Pavelić, Včelik, Novinc, Žiška, Marić i Jakešević, Solina, Grbeš, Pavličević. Zbog privatnih obveza izostao je Petar Tomić, a radnih Stjepan Vasić dok Kristijan Golik još ne zna dali ostaje sa plavima ili odlazi.

IMG 1739- U pauzi između dvije polu sezone radili smo na tom da dovedemo ciljana pojačanja, jer nam ne trebaju igrači koji nam ne mogu podići kvalitetu momčadi. Imamo dobre juniore i oni trebaju dobiti priliku da odrade dobre pripreme i nametnu se. Mislim da smo s Josipom Martinovićem, Valentinom Podobnikom i Mirom Lujić  dobili na kvaliteti, a uključio se i Tomislav Vukoja, koji je veći dio jesenskog dijela prvenstva bio van ekipe zbog povrede. Cilj za ovu sezonu je jasan. Ne trebamo razmišljati o ostanku u ligi nego se što prije izvući iz opasne zone u sredinu tablice. Osim prvenstva očekuje nas i kup na Županiji i tu želimo ponoviti rezultat unatrag dvije godine. Vjerujem da smo se dobro posložili i uz dobar rad naša kvaliteta mora doći do izražaja – rekao je Krunoslav Prpić, predsjednik ŠNK Slavonije.

Mi možemo samo dodati da je sada sve u rukama trenera Parmakovića i Berdija te nogama igrača.

- Mislim da će druga polusezona biti bolja samim time što smo pomoćni trener Nevio Berdi i ja iskusniji za četiri, pet mjeseci i ovo su nam prve svojevrsne vlastite pripreme, plan i program. Naoružali smo se savjetima bivših trenera i ostalih za koje smo smatrali IMG 1743da mogu pomoći. Ovim pripremama pokušat ćemo raditi na otklanjanju grešaka i na tehničkoj fizičkoj pripremi. Naravno da nam je cilj izaći iz crvene zone i prestići Belišće koje sada ima 18 bodova. Slavonija nije zaslužila da bude ovdje, nego u sredini ljestvice – zaključio je trener ŠNK Slavonije Ninoslav Parmaković te dodao kako već sljedeći tjedan planiraju pripremne utakmice.

- Prva pripremna utakmica odigrati će se 24. siječnja protiv NK Libertasa iz Novske još se ne zna dali će se ići u Novsku ili kod kuće igrati. Zatim igramo protiv Pakraca u Požegi, 7. veljače u goste dolazi Cernik, nakon toga nadamo se da 15. veljače ugostimo NK Split člana 1. HNL. Posljednju pripremnu utakmica igrati ćemo opet protiv Cernika, ali ovog puta u gostima jer prvu prvenstvenu utakmicu krećemo s Belišćem u gostima.

Tekst: Josip Neferović/Alen Protić
Foto: Alen Protić