Petak, 30 Ožujak 2012 13:14

«Trbuhom za džudom» otišli iz Požege i osvajaju medalje

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

DŽUDAŠICE MARIJANOVIĆ I BEKIĆ ZLATNE, RATKOVIĆ BRONČANI NA PH U ZAGREBU  -

POŽEGA/ZAGREB – Požežanka Kristina Marijanović na nedavnom je Seniorskom prvenstvu Hrvatske u Zagrebu za Judo Klub Lika osvojila zlatno odličje u kategoriji do 70 kilograma, a njega sugrađanka Andrea Bekić pozlatila se u kategoriji do 57 kilograma za svoj Judo klub Zagreb. Talentirani Duško Ratković koji je već nekoliko godina u Rijeci osvojio je brončanu medalju u kategoriji do 81 kilograma. Natjecali su se i Ivana Mroček (također iz JK Lika) koja je izgubila u borbi za treće mjesto, a Albin Kapetanović iz požeškog Judokana predao je borbu za treće mjesto zbog ozljede.

Ariana_u_akciji- Presretan sam jer su ove medalje dokaz da kvalitetno radimo i da požeška džudo škola ipak puno vrijedi. Tri medalje Požežanima ipak nije malo, a tek kad se sjetimo da smo trenirali u hodniku požeške dvorane Grabrik i tatamije spremali prije i nakon treninga, slatko se nasmijemo, ali i zamislimo – ističe Ratković koji priznaje da je u Zagrebu na Prvenstvu države mogao i bolje, ali ipak je zadovoljan jer on još uvijek nije senior, a ovo mu je prvi turnir nakon ozljede i promjene kategorije do 73 kg.

Sada se već priprema, baš i kao zlatne džudašice Marijanović i Bekić za subotnji seniorski Europski džudaški kup u Sarajevu (BiH).

Kvaliteta požeškog džuda nikada nije bila upitna, ali ono što je upitno svih ovih godina je to što su sve talentirane džudašice i džudaš Ratković iz Požege morali otići  „trbuhom za džudom“ u druge klubove kako bi se mogli školovati i nastaviti kvalitetno trenirati.

- Nismo vidjeli mogućnost napredovanja u Požegi i morali smo otići. Tamo sredina nije bila motivirajuća i stagnirali bi. Morate znati da nam je svima bilo teško odvojiti se od obitelji i prijatelja, ali takva je sudbina. Ja sam u Rijeci izrazito zadovoljan uvjetima treniranja i školovanja. Trener Slaviša Bradić brine se o mojoj kondiciji i spremnosti, snagu radim u Klubu dizača utega Kvarner. Rezultati su tu što veseli sve oko mene, od kluba pa sve do roditelja – kaže Ratković koji je riječki Požežanin već četiri godina, a kada dođe u rodni kraj, slobodno vrijeme provede u pecanju jer je strastveni, ali i nagrađivani ribič.

(Slobodan Kadić)