Utorak, 03 Travanj 2012 13:02

50. Kup Slavonije i Baranje u gimnastici

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

Drugo mjesto za GD Sokol

BELI MANASTIR – Prvim kolom u Belom Manastiru započeo je i jubilarni 50. Kup Slavonije i Baranje u sportskoj gimnastici za muškarce i žene. U 1.kolu u ženskoj sportskoj gimnastici natjecale su se kadetkinje i juniorke GD Sokol Požega.

HPIM8383- Gimnastičko društvo "Sokol" kao i svake godine do sada ima svoje predstavnice a evo ove godine na samom početku i vrlo, vrlo uspješne. Djevojčice su se natjecale u dvije kategorije kadetkinje Helena Biondić, Antonija Nigović, Lorena Kukić, Lana Tušek, Gabriela Jurić, Sara Kaloper te juniorke Marija Mitrović, Antonia Faltinek, Tina Tušek, Viktorija Banović, Petra Badrov, Petra Vodinelić i Analena Barić. Sve ukupno je nastupalo 8 ekipa kadetkinja, a naše vrijedne djevojčice osvojile su odlično 4. mjesto ekipno bez obzira što su nam se u zadnji čas razboljele tri natjecateljice te smo nastupili bez njih – istakla je prof. Zdenka Pavelić, trenerica.

Pojedinačno najbolje plasirane su bile Helena Biondić koja je osvojila 6. mjesto, te Antonija Nigović koja je bila 8. od ukupno 52 natjecateljice.

- U juniorskoj konkurenciji nastupilo je također 8 ekipa a naše cure bile su ekipno druge, odnosno za dvije desetinke izgubile su prvo mjesto – istakla je trenerica Zdenka.

Pojedinačno najbolje plasirane u juniorskoj konkurenciji bile su Antonija Faltinek koja je osvojila 6. mjesto te Tina Tušek i Viktorija Banović koje su bile 7. i 8. od ukupno 46 natjecateljica.

- Evo moramo priznati da smo lijepo otvorili sezonu te se nadamo i nadalje ovakvim dobrim i naravno još boljim rezultatima – dodala je Zdenka Pavelić.

Prvo natjecanje i prvi pehar za GD Pleter

Prvi puta na Kupu Slavonije i Baranje natjecalo se i nedavno osnovano Gimnastičko društvo Pleter iz Pleternice, i to veoma uspješno. Oni su Beli Manastir došli s ekipama kadetkinja, juniorki i seniorki i natjecali se u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.P1000469

- U kategoriji kadetkinja, 9 godina i mlađe ekipu su činile: Madlen Majetić, Lora Ferić, Ena Jeličić Meter, Laura Božić, Ana Abramović, Laura Pamer, Lana Majetić i Anja Devčić i osvojile su  6 mjesto. Našoj  najmlađoj kadetkinji  tek je  pet a najstarijoj sedam godina i njihovo vrijeme tek dolazi, jer vježbamo tek pet mjeseci – istakla je Lidija Lončarević, trenerica.

U kategoriji  juniorki  sudjelovali smo sa dvije ekipe. Prvu ekipu činile su Roberta Senjak, Paulla Mandić, Ana Šarić, Lorena Livaković, Nives Kelemen i Rea Križanac a na natjecanju su osvojile 5. mjesto. U drugoj  ekipi bile su  Dora Jakoubek, Lucija Jakoubek, Anđelina Barić i Lorena Zelić a osvojile su 7. mjesto.

- Posebno su nas obradovale seniorke koje su donijele i prvi pehar u klub. Seniorke Vlatka Miličević, Matea Miličević i Ivona Majetić  na svom prvom natjecanju osvojile su 2. mjesto – rekla je Marijana Mitrović, trenerica GD Pleter.